TOP 7 greșeli pe care le faci atunci când gătești paste acasă VIDEO

TOP 7 greșeli pe care le faci atunci când gătești paste acasă VIDEO
Ce greșești când gătești paste

Pastele sunt o mâncare preferată de aproape toată lumea. În ciuda anilor de carb-fobie, pastele rămân o constantă în meniurile restaurantelor și acasă. Dar pastele perfecte nu sunt chiar atât de ușor de gătit. Iată top 7 greșeli pe care le faci atunci când gătești paste acasă.

Greșeli pe care le poți face când gătești paste acasă – top 7

Pastele sunt extrem de versatile, cu o multitudine de sosuri, toppinguri și stiluri de preparare. Spaghetele se pot potrivi cu sos bolognese clasic sau pot fi folosite în supa de tăiței de pui.

Cu toate acestea, deși ar putea părea ușor să prepari o porție de paste (și este o abilitate de gătit de bază pe care majoritatea o învață devreme în viață), există câteva greșeli frecvente care pot distruge textura și gustul pastelor, ducând la o masă dezamăgitoare. Iată top 7 greșeli pe care le faci atunci când gătești paste acasă.

Top 7 – greșeli de evitat când gătești paste

Printre cele mai frecvente greșeli pe care le poți face când gătești paste se numără:

1. Nu fierbeți prea mult pastele

Cea mai frecventă greșeală atunci când gătim paste acasă este fie gătirea insuficientă, fie gătirea excesivă. Când gătiți paste cumpărate din magazin, folosiți instrucțiunile de pe cutie și fierbeți-le conform instrucțiunilor.

2. Nu amesteca pastele

Nu trebuie să amestecați pastele în mod constant. Dar amestecând în timp ce fierbeți pastele, puteți ajuta ca pastele să nu se lipească unele de altele.

3. Nu sărezi apa pastelor sau o sărezi prea mult

Fierberea pastelor în apă în care nu s-a pus sare este dăunătoare pentru aroma și textura acestor. Când fierbeți pastele în apă sărată, aluatul absoarbe sarea peste tot, mai degrabă decât să trebuiască să împrumute sarea din sosul de suprafață sau deloc. Sarea acționează ca un stabilizator în gelatina amidonului pentru paste, obținând o textură mult mai bună.

4. Nu răcești corect pastele

Când pregătiți salata rece de paste sau chiar gătiți din timp pastele, majoritatea bucătarilor vor clăti pastele sub apă rece sau le vor pune în băi de gheață pentru a opri gătitul și pentru a face pastele să se răcească. Acest lucru va ajuta la răcirea pastelor foarte repede.

5. Nu gătiți pastele în sos

Prepararea pastelor în sos le permite să absoarbă aromele, precum și să se acopere cu sos mult mai frumos. Așadar, chiar înainte ca pastele să se termine de gătit, scurgeți-le rapid și adăugați-le într-o tigaie cu sosul încălzit. Mai fierbeți câteva minute să termine gătitul înainte de servire.

6. Adăugați pastele în apă înainte de a fierbe

Asigurați-vă că apa este la fierbere înainte de a adăuga pastele. Bulele rapide vor împiedica pastele să se lipească sau să se depună, precum și să gătească aluatul mai repede și mai uniform.

7. Nu fierbeți pastele cu suficientă apă

Asigurați-vă că aveți suficientă apă în oală atunci când fierbeți pastele, astfel încât adăugarea de paste să nu scadă drastic temperatura apei. Când pastele sunt adăugate în apa clocotită, acestea pot reduce temperatura apei, ceea ce va bloca gătitul și poate adăuga minute la timpul total sau poate afecta textura pastelor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI