Top 5 rețete de toamnă pe care trebuie să le încerci. Sunt ușor de preparat și au un gust delicios
Îți dorești să îți încânți familia și musafirii cu un preparat ușor de făcut și cu un gust delicios, dar nu ai idei? Îți prezentăm, în rândurile de mai jos, top 5 rețete de toamnă pe care merită să le încerci.
Cauți inspirație pentru următoarea masă în familie?
Toamna are, fără doar și poate, propria aromă. Fie că vorbim despre plăcinte cu mere sau deserturi și supe creme de dovleac.
Tarabele din piețe și rafturile magazinelor nu duc lipsă de produse ce se pot transforma în preparate delicioase, ai nevoie doar de puțin inspirație.
Mai jos, îți prezentăm top 5 rețete de toamnă pe care merită să le încerci. Orice alegere vei face, vei pune pe masă pentru familie și musafiri un adevărat răsfăț pentru papilele gustative.
Top 5 rețete de toamnă
Plăcintă sărată cu dovleac
Prima în lista recomandărilor este o plăcintă ce are ca ingredient principal dovleacul – o aromă specifică a acestui sezon. Este o rețetă vegană, foarte ușor de preparat, un deliciu pentru serile răcoroase.
Ciorba de fasole
Continuăm cu un preparat tradițional, savurat de generații de români din toate colțurile țării. Este o rețetă simplă, preparată ușor diferit în diferite regiuni.
Este sățioasă, delicioasă și, poate cel mai important, sănătoasă.
Te-ar putea interesa și: Top 3 reţete de plăcintă cu mere. Aşa le făceau bunicile noastre, au gustul vremurilor de altădată, ingredientele secrete
Ștrudel de mere
Un desert ce va face furori la masă este, fără nicio îndoială, ștrudelul de mere. Ai nevoie doar de foietaj, mere și o cantitate generoasă de scorțișoară. Aceste trei texturi și arome se completează perfect și creează un rezultat final fantastic.
Brioșe cu dovleac
Se prepară simplu, rapid, varianta perfectă și pentru cei care au mai puțină experiență în bucătărie, căci nu au cum să dea greș cu ele. Sunt un deliciu ce merg de minune și la micul dejun, alături de o ceașcă cu cafea.
Tocăniță irlandeză
Este o variantă ideală pentru persoanele care nu consumă carne sau în perioadele de post. Tocănița irlandeză, servită caldă, este un răsfăț culinar ce merge din plin savurat în zilele de toamnă și iarnă.
Te-ar putea interesa și: Top 5 rețete de prăjituri rapide. Ingredientele sunt la îndemâna oricui