Top 5 rețete cu oțet, perfecte pentru curățarea casei. Are rezultate spectaculoase

Top 5 rețete cu oțet, perfecte pentru curățarea casei. Are rezultate spectaculoase
Rețetă pentru curățenia casei cu ajutorul oțetului

Care sunt cele mai bune rețete extrem de folositoare pentru curățarea casei tale? Toate sunt pe bază de oțet. Nici nu te-ai aștepta ca rezultatele să fie spectaculoase. Cum trebuie să procedezi pentru o locuință curată cu ingrediente ieftine?

5 rețete pentru curățarea casei: ai nevoie de oțet

Cu toții vrem să locuim într-o casă extrem de curată și fără să dăm prea mulți bani pe produse speciale. Desigur că în zilele noastrea majoritatea ne-am mutat biroul acasă, iar fiecare defect din camere pare că e imens, mai cu seamă că totul e privit în detaliu acum.

Există câteva soluții de curățare care sunt simple și rapide și te scapă și de bani în plus pe care i-ai fi lăsat la supermarket-uri. De exemplu, poți să salvezi uneltele care ruginesc.

Trebuie doar să pui oțet într-o caserolă sau într-un lighean micuț și să lași obiectele în oțet preț de 20 de minute sau chiar mai mult, ulterior vei vedea cum rugina se va scoate după clătire și spălare simplă cu apă și detergent.

Atunci când vine iarna, încălțările noastre au mult de suferit, iar de multe ori bocancii și cizmele arată mai uzate tocmai din cauza temperaturilor și a fenomenelor de afară. Poți curăța după utlizare urmele de sare cu ajutorul unor soluții de apă și oțet (50/50).

Amestecă bine și pulverizază pe un prosop de hârtie totul, iar mai apoi șterge încălțămintea. De asemenea, poți să îți prepari o soluție de curățare din: 125 ml de oțet, 125 ml apa, 2 linguri de bicarbonat de sodiu și câteva picături de ulei esențial.

Alte trucuri

Amestecă totul bine și folosește soluția pentru curățarea petelor sau pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute. Aceasta te va ajuta și să îndepărtezi microbii din casă. Oțetul este bun de folosit și în mașina de spălat pentru că dă vaselor puțină strălucire.

Pune oțet într-un bol pe care îl depozitezi deasupra, în primul raft. Mai mult decât atât, micile zgârieturi de pe mobilă pot fi îndepărtate cu oțet. Trebuie să faci o soluție din 1/3 oțet și 2/3 ulei de măsline, mai apoi să freci suprafața afectată de zgârieturi.

Problema ta va dispărea ca prin minune și cu bani puțini pe care ai putea să îi consumi pe altceva, mai cu seamă în această perioadă în care toată lumea dorește să economisească din cauza valului de scumpiri. Poți să fii inventiv și să te folosești la treburile casei de ingrediente pe care le ai în cămară.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI