01 dec. 2020 | 10:17

TOP 5 inventatori români care te fac mândru de țara ta, de Ziua Națională a României

Știri generale
TOP 5 inventatori români care te fac mândru de țara ta, de Ziua Națională a României
De Ziua Națională a României ne mândrim cu geniile românești

De-a lungul secolelor, am putea spune, România a dat lumii adevărate genii, când vine vorba de inventică. Astăzi, fiind 1 decembrie, Ziua Națională a României, ne putem aminti și mândri, în același timp, cu cei mai importanți inventatori români.

De Ziua Națională a României ne mândrim cu geniile românești

Astăzi sărbătorim Ziua Națonală a României, o zi importantă în istoria contemporană a țării nostre. Era și firesc, ca într-o asemenea zi să ne aducem aminte de cei care au ajutat la ridicarea unei Românii moderne. De-a lungul anilor, România a dat întregii lumi inventatori de geniu care au schimbat fața lumii. Prin invențiile lor au ajutat la modelarea și modernizarea societății, iar în cele urmează vă propunem un top 5 al acestora.

Top 5 inventatori cu care ne mândrim de Ziua Națională a României

5.Theodor Ionescu

Filmele 3D sunt prezentate în prezent în majoritatea cinematografelor și în ultimii ani au devenit o revoluție. Dar cinematograful 3D se întoarce mai mult în timp. Își are rădăcinile în brevetul lui Theodor Ionescu pentru imagistica 3D în cinematografie și televiziune în 1936. În timp ce imaginile 3D au fost inventate mai devreme de Sir Charles Wheatstone, Ionescu a fost cel care le-a adaptat pentru cinema și televiziune. De Ziua Națională a României ne putem mândri cu un astfel de inventator.

4.Eugen Pavel

Deși acum avem stick-uri USB, Google Drive și alte metode de stocare a datelor, unii dintre noi au început folosind CD-ROM-ul. Micul dispozitiv era folosit pentru a stoca informații de pe computerele noastre. Eugen Pavel este omul de știință român care a inventat Hyper CD-ROM. Este vorba de un suport optic de stocare a datelor. Dispozitivul are o capacitate de stocare de 1.000.000 GB, egal cu 10.000 de CD-uri clasice. În noiembrie 1999, invenția a fost prezentată la cea de-a 48-a expoziție mondială de inovație și tehnologie nouă de la Bruxelles și a câștigat recunoaștere în mai multe țări precum SUA, Canada, Japonia și Israel.

3.Aurel Perșu

Mașinile de astăzi sunt din ce în ce mai moderne, puternice și polivalente. Aurel Perșu este inginerul român care a contribuit la aspectul mașinii așa cum o cunoaștem astăzi. El a fost primul care a plasat roțile în interiorul caroseriei mașinii. Ideea sa principală a fost să dea automobilului o formă aerodinamică și a ajuns la concluzia că trebuie să aibă conturul unei picături de apă. El a obținut brevetul în 1924, în Germania, unde a construit modelul de mașină aerodinamică.  Numele inginerului Aurel Perșu este unul care poate fi menționat într–o astfel de zi, Ziua Națională a României

2.Henri Marie Coandă

Astăzi, mersul cu avionul este ceva ce oamenii fac foarte des. Primul jet propulsor, numit Coandă 1910, a fost proiectat și construit de românul Henri Coandă. În 1910, inventatorul român a creat un sistem de propulsie cu jet utilizat pentru avioanele cu reacție. Motorul său cu reacție avea să schimbe total fața lumii, dar și construcția viitoare de avioane, militare și de transport de călători.

1.Gogu Constantinescu

Gogu Constantinescu a inventat multe lucruri utile, aproximativ 190 de invenții care au fost brevetate în întreaga lume. A lucrat în cea mai mare parte la utilizarea cu succes a betonului armat din oțel. Constantinescu a studiat la Școala de Poduri și Drumuri în 1899. În anii de student, a promovat studenților săi utilizarea betonului armat din oțel. În 1904 a publicat, de asemenea, materiale despre utilizarea, calculul și a testat utilizarea acestui material în poduri de arc. Datorită lui, primul drum din România a fost asfaltat.

De Ziua Națională a României este momentul nostru, în care ne putem mândri cu geniile românești și cu invențiile realizate de aceștia.

Dacă vreți să aflați mai multe despre marii inventatori români ce au dat lumii invenții revoluționare, urmăriți materialul video de mai jos.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Capital.ro
Blocurile de pe strada surpată din Slănic Prahova sunt evacuate chiar acum | Raed Arafat, decizie de ultimă oră
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau BANII de PENSII! Cea mai bună veste înainte de PAȘTE
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro