Top 5 icoane făcătoare de minuni din România. Unde a lăcrimat Maica Domnului, sunt locuri de pelerinaj
România este o țară cu o profundă tradiție ortodoxă, iar icoanele sunt considerate de credincioși adevărate ferestre către divinitate. Printre miile de icoane care împodobesc bisericile și mănăstirile din România, unele sunt recunoscute ca fiind făcătoare de minuni. Acestea au atras, de-a lungul timpului, mii de pelerini datorită puterii lor miraculoase. În rândurile de mai jos vom explora top cinci icoane făcătoare de minuni din România și locurile unde Maica Domnului a lăcrimat.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula
Una dintre cele mai cunoscute icoane făcătoare de minuni din România este Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, situată în județul Cluj. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai vechi icoane din țară, datând din anul 1681.
Conform tradiției, icoana a lăcrimat timp de trei săptămâni în anul 1699, atrăgând mii de credincioși care au venit să se roage la ea. Această minune a fost documentată de autoritățile locale și de clerici, iar icoana a devenit rapid un simbol al credinței și al speranței. Pelerinii vin în număr mare la Mănăstirea Nicula, mai ales în ziua de 15 august, când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț este una dintre cele mai venerabile icoane din România, având o istorie de peste 600 de ani. Potrivit tradiției, icoana a fost adusă la Mănăstirea Neamț în secolul al XIV-lea de către voievodul Alexandru cel Bun. Se spune că icoana are puteri tămăduitoare, vindecând mulți credincioși de-a lungul timpului.
De-a lungul secolelor, Maica Domnului a lăcrimat de mai multe ori în fața acestei icoane, iar oamenii continuă să vină aici în căutarea alinării și a vindecării sufletești și trupești.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu
Situată în județul Iași, Mănăstirea Hadâmbu adăpostește o icoană a Maicii Domnului faimoasă pentru miracolele sale. Icoana a fost pictată în secolul al XVII-lea și este cunoscută pentru numeroasele minuni pe care le-a săvârșit, în special vindecări miraculoase.
Una dintre cele mai mari minuni ale icoanei a avut loc în anul 1992, când aceasta a lăcrimat timp de trei zile, spre uimirea călugărilor și a credincioșilor. De atunci, mănăstirea a devenit un loc de pelerinaj important, unde credincioșii vin să se roage pentru sănătate, pace și ajutor divin.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Rohia
Mănăstirea Rohia, situată în Maramureș, este un alt loc de pelerinaj important din România, cunoscut pentru icoana Maicii Domnului care se află aici. Icoana a fost adusă la Rohia în anul 1926 și a devenit rapid venerată pentru puterile sale miraculoase.
Călugării și credincioșii au mărturisit că Maica Domnului a lăcrimat în fața acestei icoane în mai multe rânduri, mai ales în momentele de mare cumpănă pentru comunitate.
Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Dragomirna
Mănăstirea Dragomirna, situată în județul Suceava, adăpostește o icoană a Maicii Domnului considerată făcătoare de minuni. Icoana a lăcrimat în mai multe ocazii, iar credincioșii o văd un izvor de binecuvântări și protecție divină.
Una dintre cele mai notabile minuni atribuite acestei icoane este salvarea mănăstirii de la distrugere în timpul unui incendiu devastator. Icoana a rămas neatinsă, iar mănăstirea a fost protejată de furia flăcărilor, un eveniment considerat de credincioși ca fiind o manifestare directă a protecției divine.
Icoanele făcătoare de minuni din România sunt adevărate comori spirituale, aducând alinare și speranță celor care vin să se roage în fața lor. Fiecare dintre aceste icoane are o istorie unică, marcată de minuni și de puterea credinței.
De la Mănăstirea Nicula până la Dragomirna, aceste locuri sfinte sunt dovada vie a legăturii profunde dintre credincioșii ortodocși și divinitate. Fiecare pelerinaj la aceste icoane făcătoare de minuni este o ocazie de reînnoire spirituală și de întărire a credinței, amintindu-ne de puterea rugăciunii și de protecția Maicii Domnului asupra celor care cred cu adevărat.