Top 5 greșeli pe care le fac românii când spală rufele. Hainele vor fi distruse

Top 5 greșeli pe care le fac românii când spală rufele. Hainele vor fi distruse
Top 5 greșeli pe care le fac românii când spală rufele. Hainele vor fi distruse

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să scoți hainele din mașină și să nu fie curate, atunci ar trebui să știi că faci câteva lucruri greșit. Ce ar trebui să faci ca să nu se mai întâmple asta?

Top 5 greșeli pe care le fac românii când spală rufele

Unii specialiști spune că hainele care rămân pătate sunt rezultatul unor greșeli pe care mulți oameni le fac. După multe teste, experții american spun care sunt greșelile pe care oamenii le fac:

Pata de pe haine nu este curățată imediat

După ce ai vărsat vin, sau diverse substanțe pe o haine, trebuie să o scoți imediat, ca să nu rămână pătată. Există substanțe pe care le pui imediat pe pată, iar aceasta iese ușor.

Dacă este o pată de sânge, spală imediat cu apă rece de la robinet și pata se curăță.

Speli hainele cu apă rece

Dacă utilizezi un program economic sau pur și simplu speli hainele la o temperatură scăzută, petele nu vor ieși niciodată și hainele vor fi în continuare murdare chiar și după ce le-ai scos din mașină.

Spălatul la temperaturi mai ridicate elimină atât petele, cât și mirosurile urâte, dar și bacteriile.

Folosești clor la hainele din material elastic

Hainele care sunt realizate din material elastic vor rămâne pătate dacă folosești clor. Asta pentru că clorul atac elasticul și degradează compoziția materialului.

Speli hainele în funcție de culoare

Mulți spală hainele în funcție de culoare: abe, negre sau colorate. Este bine să citești etichetele articolelor, pentru că multe dintre ele au nevoie de regim special.

Fiecare material se spală la temperaturi diferite, iar unele articole au nevoie de un program delicat.

Folosește un șervețel pentru a împiedica culorile să se transfere de la o haină la alta și spală în funcție de temperatura de pe etichetele hainelor.

Detergentul sau balsamul de rufe nu este potrivit

E bine să fii atent la etichetele detergenților și balsamurilor de rufe. Trebuie să folosești un detergent pentru rufe albe sau colorate în funcție de ce haine bagi la spălat. E bine să folosești doar cantitatea recomandată pentru o mașină de rufe, pentru că altfel vor rămâne neclătite.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI