Top 5 alimente pe care să le consumi dacă ai 40 de ani. Sunt aur pentru sănătatea ta

de: Năstase Mirabela
20 02. 2021

Ce alimente trebuie să consumi dacă ai 40 de ani? Ele sunt aur pentru sănătatea ta! Ca să stai departe de cabinetul medicului și pentru a duce o viață cât mai sănătoasă, un stil de viață echilibrat este cheia către succes.

Top 5 alimente pe care să le consumi dacă ai 40 de ani

Există anumite alimente care au multe substanțe nutritive puternice ce pot preveni apariția bolilor precum cele cardiovasculare ori diabet. Cinci dintre astfel de produse alimentare ți le amintim și noi și care nu trebuie să lipsească de pe masa ta.

Unul dintre aceste alimente sunt migdalele. Sunt studii care atestă că atunci când se consumă constant migdale, nivelul de zahăr din sânge scade, iar asta înseamnă o protecție împotriva bolilor cardiovasculare și a diabetului.

Un alt aliment numai bun pentru sănătătate sunt și boabele de soia, care conțin compuși biologici activi cum ar fi saponine, lecitină, acizi fenolici, fitosteroli, acizi grași omega sau izoflavone. Compușii din urmă ajută la scăderea colesterolului, la creșterea densității oseoase, dar și la îmbunătățirea fertilității masculine.

În acest top al celor mai bune alimente pe care să le consumi după vârsta de 40 de ani se cade să trecem și roșiile. Acestea sunt o sursă foarte bună de licopen antioxidant. Astfel, ele pot să protejeze împotriva formării și răspândirii celulelor canceroase și să protejeze arterele de ateroscleroză. De asemenea, și sucul de roșii poate fi extrem de protector împotriva cancerului de prostată, de plămâni și de stomac, dar și împotriva bolilor cardiovasculare.

5 alimente și o rețetă

Și am ajuns și la pește, care este o sursă foarte bună de acizi grași omega 3, care previn bolile de inimă, stimulează memoria, reduce daunele provocate de fumat și ajută la repararea celulelor.

Nu în ultimul rând, foarte bun în acest top este și ovăzul. El conține beta-glucan, care este o fibră ce ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din organism. Sunt studii care atestă faptul că dacă consumi chiar și 35 de grame de ovăz pe zi, el poate să ajute la reducerea nivelului de colesterol cu cinci până la zece la sută. Dacă nu știi cum să consumi ovăzul, ți-am pregătit și o rețetă de terci de ovăz, gata în numai cinci minute.

Ingrediente:

1 cană de ovăz
2 căni lapte de migdale neîndulcit
1 banană medie, piure
½ linguriță extract de vanilie
½ linguriță scorțișoară
1 vârf de cuțit sare

Mod de preparare:

Se combină toate aceste ingrediente într-o cratiță mică și se pun la foc mediu, după care se crește temperatura până ce se aduce amestecul la punctul de fierbere. Se micșorează apoi focul la mediu sau la mic și se amestecă încontinuu vreme de 3-5 minute, până ce ovăul se gătește și amestecul se îngroașă. Când terciul are consistența dorită, se ia de pe foc și se servește imediat.