Top 3 greșeli uriașe pe care le fac unele gospodine când coc prăjituri. Mare atenție la aceste detalii

Top 3 greșeli uriașe pe care le fac unele gospodine când coc prăjituri. Mare atenție la aceste detalii
Top 3 greșeli uriașe pe care le fac unele gospodine când prepară prajituri

Top 3 greșeli uriașe uriașe pe care le fac unele gospodine atunci când coc prăjituri. Mare atenție la aceste detalii. Atât prepararea, cât și coacerea prăjiturilor reprezintă o plăcere pentru multe dintre gospodine. Însă se pot face multe greșeli la aceste două etape. Iată ce trebuie să știi!

Greșeli uriașe pe care le fac unele gospodine când prepară prăjituri

Specialiștii explică faptul că se pot întâmpla multe erori atunci când prepari sau coci o prăjitură, iar de vină sunt ingredientele sau cuptorul. În primul rând, ar trebui să verifici dacă este utilizată cantitatea adecvată de ingrediente umede, cum ar fi ouăle. De asemenea, ai grijă ca produsele uscate, cum ar fi făina, să nu fie folosită în exces.

În altă ordine de idei, dacă problema este cuptorul, poate fi pentru că prăjitura a fost lăsată prea mult timp. Astfel, se recomandă să folosești o alarmă pentru a controla mai bine timpii, iar coacerea să fie doar cât timp trebuie.

Un alt mod prin care se strica preparatul dulce este să o lași prea puțin la copt. Dacă te-ai încadrat în timpul recomandat, dar prăjitura este încă necoaptă la interior, este posibil ca cuptorul să fi fost neîncălzit în prealabil. Prin urmare, trebuie să lași cuptorul să se preîncălzească bine sau să folosești unul care are termometru.

De ce se crapă prăjitura la exterior

O altă greșeală este să bați prea mult amestecul. Trebuie să știi cât timp să bați untul și zahărul, pentru a adăuga apoi la timp ingredientele uscate.

Dacă prăjitura este nefăcută la interior, este normal ca aceasta să nu se ridice. În acest caz, poți încerca să îl lași mai mult timp în cuptor. În cazul în care rămâne la fel, poate fi necesar să o acoperi.

Un alt sfat important este să folosești o tavă corespunzătoare, pentru ca preparatul să nu se reverse. Sfatul este să adaugi ceea ce este necesar pentru a acoperi 2/3 din matrița folosită.

Motivul pentru care prăjitura se crapă este pentru că temperatura la coacere a fost foarte ridicată sau din cauza excesului de drojdie sau a excesului unui ingredient similar.

De asemenea, ungerea excesivă a tăvii poate face ca prăjitura să aibă margini foarte grase sau chiar crocante. Experții recomandă folosirea unei cantități moderate de grăsime, cât să nu se lipească.

Daca prajitura este foarte grea când o scoți din cuptor, este posibil ca preparatul să nu fi fost bine amestecat. Amestecatul este foarte important, deoarece încorporezi aer și astfel preparatul devine mai ușor și mai pufos.