Toarnă puțin ulei în aluatul de clătite și vezi ce se întâmplă. Ăsta e secretul gospodinelor de la țară

de: Manolică Anca
22 09. 2023

Clătitele sunt unul dintre cele mai populare deserturi de la noi din țară. Sunt ușor de făcut, sunt atractive și sunt absolut delicioase, perfecte pentru a fi savurate la micul dejun sau pe post de gustare. Dacă și ție îți plac și le prepari adesea celor dragi, venim în ajutorul tău cu un truc extrem de util.

De ce să pui puțin ulei în aluatul de clătite

Clătitele sunt ideale pentru momentele dulci ale zilei, fiind un preparat care se face extrem de simplu și rapid. Nu necesită deloc mult timp, iar ingredientele sunt accesibile oricând. Așadar, atunci când nu știi cu ce să îți mai răsfeți familia, atunci încearcă să prepari o porție de clătite.

Indiferent dacă le preferi dulci sau sărate, însă, trebuie să respecți câteva reguli importante pentru a obține compoziția perfectă. Ingredientele pe care le alegi sunt simple și accesibile, dar trebuie puse în cantitățile potrivite pentru a avea un aluat perfect.

Secretul gospodinelor iscusite

O clătită perfectă este întotdeauna subțire și pufoasă, rumenită cât trebuie și aromată. Atunci când prepari compoziția, însă, este important să adaugi și o lingură de ulei pentru a obține cele mai bune clătite.

Acesta va împiedica aluatul să se mai prindă de tigaie în momentul în care îl pui pe foc.

Cum prepari cele mai pufoase clătite

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 600 g de iaurt
  • 300 ml de apă minerală
  • 50 g de zahăr
  • 40 g de unt
  • o linguriță de sare
  • 400 g de făină
  • esență de vanilie
  • ulei

Mod de preparare

Pentru început, se cerne făina într-un bol și adaugă peste ea untul topit, după care se amestecă bine compoziția. În continuare, se adaugă sare, zahăr, iaurt și apă minerală și se învârte până începe totul să se omogenizeze.

În continuare, se poate adăuga puțin dintr-o esență, după preferințe, dar și puțină coajă de la o lămâie, răzuită fin, pentru un gust aparte.

Mai departe, se adaugă ouăle, puțin ulei și amestecă din nou întreaga compoziție. Apa minerală va face clătitele să fie pufoase și aerate. Se lasă circa 10 minute la odihnit, pentru ca ingredientele să se așeze cât mai bine.

Iar acum se trece la coacerea clătitelor. Se încinge puțin ulei într-o tigaie și se adaugă primul polonic din compoziție, continuând până când se golește bolul.

Spor în bucătărie și poftă bună!

Citește și: Cu ce să amesteci făina pentru aluatul clătitelor de post. Ingredientul secret care la face mai aromate și aurii