Tiramisu cu zmeură la pahar, o rețetă pentru un desert ideal
Zmeura se găsește mai în toate anotimpurile, chit că nu se compară la gust cu cea din plin sezon. Cum să faci un desert potrivit să-ți aducă aminte de verile călduroase? E ideală după o cină grea.
Rețetă pentru tirsamisu cu zmeură la pahar
Tiramisu este mai degrabă un desert pentru vară, dat fiind faptul că e foarte răcoros, dar acest prinde bine și în anotimpurile reci, după o cină mai grea. Zmeura se găsește deja în toate supermarket-urile oricând și la orice oră, așa că nu e nicio grijă cu privire la procurarea ingredientului principal. Desertul italienesc e o alegere potrivită pentru orice ocazie, mai ales când nu ai prea mult timp și îl faci în porții individuale precum cele la pahar sau în diverse recipiente pentru fiecare oaspete. Rețeța originală conține pișcoturi, cafea, cremă de mascarpone, gălbenuș de ou, vin de Marsala și pudră de cacao. Mulți bucătari au reinventat-o de-a lungul timpului, ajungând și în această formă de azi, la pahar.
Ingrediente (10 porții)
40′ dificultate medie
500 g mascarpone, 4 gălbenuşuri, 300 g zahăr, 16 pişcoturi
300 g smântână pentru frişcă 35% grăsime, 1 linguriţă esenţă de rom
2-3 linguri cacao, 250 ml cafea neîndulcită, zmeură, frunze de mentă, pentru decor
Mod de preparare
Bate gălbenușurile cu zahărul până când se deschide compoziția la culoare, ulterior încorporează bine esența de rom. Pune treptat câte o lingură de mascarpone în bolul cu cremă de gălbenușuri și amestecă de fiecare dată. Bate smântâna separat până devine spumă și mai apoi adaug-o peste crema de mascarpone și omogenizează totul bine. Pregătește paharele în care vrei să servești desertul și pune concomitent ingredientele principale. Așează totul frumos și acoperă-le cu un alt strat de cremă la final peste care poți presăra cacao, poți adăuga câteva frunze de mentă sau ceva fructe.
Al mod de preparare:
„6 albusuri se bat spuma cu 1/2 lingurita crema tartar, 3/4 masura zahar, se adauga vanilie , 1/2 masura faina. Se coace aluatul intro forma de chec neunsa , 35 – 40 minute. Se scoate din cuptor si se lasa la racit cu tava rasturnata pentru a ramane checul pufos. Crema 5 galbenusuri se amesteca cu 1/2 masura zahar, 1/4 cana limoncelo, coaja de lamaie – 2 lingurite, 1,5 linguri zeama lamaie. Se amesteca pe foc pentru a se ingrosa. Se ia de pe foc si se amesteca 1 cutie mascarpone, 1 lingura esenta lamaie si 2 cani de frisca batuta. Checul se taie felii , se unge cu putin sirop ( format din : 3/4 masura zahar, 3/4 masura apa, 1/4 masura limoncelo, 2 lingurite zeama de lamaie si coaja de lamaie) . Se taie fiecare felie in cuburi. Montarea In pahare inalte se pun cuburi de chec, crema, fructe de padure de sezon , iar blat, crema , fructe. Se orneaza cu frisca, fructe si coaja de lamaie”, arată culinar.ro.