Tipul de brânză care transformă un piure banal în unul de top. Aşa îl vei mânca doar în restaurante celebre
Piureul este unul dintre cele mai comune preparate, pe care orice gospodină știe să îl prepare. Totuși, este destul de dificil să faci unul ca la restaurant, cremos, cu un gust special, dacă nu știi rețeta potrivită. Dacă pui acest tip de brânză în piure, îl vei transforma complet. Este cel mai bun preparat, nu vei da greș cu el.
Brânza care schimbă gustul piureului
Piureul este unul dintre cele mai îndrăgite preparate. Se gătește ușor, nu ai nevoie de prea multe ingrediente și nici de o pregătire specială. Contează, însă, ce secrete ai pentru ca acesta să iasă ca la carte, ca la restaurantele renumite.
Chiar dacă cel clasic este apreciat de toată lumea, există întotdeauna ceva mai bun de atât. Dacă vrei să gătești original, încearcă tot felul de trucuri și adăugarea de tot felul de ingrediente secrete.
Foarte interesantă este combinarea cartofilor cu anumite tipuri de brânză. Tipul care are un efect de-a dreptul interesant este brânză Boursin, care conține ierburi aromate, condimente sau alte ingrediente amestecate direct în ea.
Cel mai popular Boursin este aroma de usturoi și ierburi fine, dar există și alte soiuri care au un gust foarte bun. În combinație cu cartofii, duce la un piure cremos, cu o textură fină și un gust pe măsură.
Piure cu brânză, cea mai bună combinație
Fierbe cartofii tăiați cubulețe în apă sărată până devin moi. Scurge-i bine și lasă-i să se usuce în oală timp de câteva minute. Folosind o presă de cartofi sau un blender, pisează cartofii. Adaugă untul în piure și amestecă bine până se topește și se încorporează uniform.
Acum vine partea cea mai interesantă, în care adăugăm brânza Boursin. Mai cremos va ieși piureul dacă punem și lapte și unt, ca la rețeta clasică, dar și acest tip de brânză aromat.
Încălzește laptele într-o oală mică. Adaugă brânza Boursin în lapte și amestecă până se topește și se încorporează bine. Pune apoi tot amestecul peste piure, amestecând continuu, pentru a obține o textură fină și cremoasă.
Boursinul va înlocui orice brânză, smântână, cremă de brânză sau alte ingrediente cremoase pe care le-ați adăuga de obicei. O cutie de brânză este suficient pentru patru porții de piure; veți obține structura perfectă.
Cum faci cel mai bun piure
Taie cartofii în bucăți de dimensiuni egale pentru a se găti uniform. Fierbe-i în apă sărată până devin extrem de moi. Verifică-i cu o furculiță pentru a fi sigur că sunt gata de păsat.
După ce cartofii sunt fierți, scurge-i bine și lasă-i să se usuce în aceeași oală pentru câteva minute. Acest lucru va ajuta la evaporarea excesului de apă și va contribui la un piure mai dens și mai fin.
Te-ar putea interesa și: Ce cartofi sunt buni pentru piure. Detaliul care îţi poate strica imediat preparatul, de asta nu iese cremos
Smântâna conferă piureului o textură și un gust bogat. Poți opta să folosești smântână pentru un piure mai cremos, dar și cu un gust special, pe care rețeta clasică nu îl poate oferi.
Pentru a obține o textură catifelată, utilizează o presă de cartofi sau un blender. Evită amestecarea prea mult, pentru a nu activa excesiv amidonul și a obține un piure lipicios.
Poți adăuga usturoi sau ceapă caramelizată pentru un gust mai complex. În afară de sarea și piperul obișnuit, poți adăuga și mirodenii precum nucșoară sau pătrunjel pentru a intensifica aroma.
Servirea piureului imediat după preparare îi păstrează textura catifelată și gustul proaspăt. Piureul este cel mai bun când este cald, decât atunci când îl reîncâlzești.