Tichete sociale pentru pensionari de Crăciun, câte 1.000 de lei de la primărie. Cum se obțin banii și ce condiții sunt

de: Ștefan R. Apostol
13 11. 2022

Odată cu venirea Sărbătorilor de iarnă cei mai nevoiași se gândesc la ce pun pe masă, din cauza prețurilor mari. În ideea de a veni în ajutor, autoritățile locale sunt dispuse să ofere tichete sociale pentru pensionari de Crăciun. Valoarea acestor tichete, spun primăriile, sunt de 1.000 de lei. Dacă ești interesat, află cum se obțin banii și ce condiții sunt.

Anul 2022 aduce Sărbători de iarnă mai scumpe pentru pensionari

În comparație cu anii trecuți, anul 2022 este un an al crizelor, din păcate aproape permanentizate. Fie că vorbim de prețurile la alimentele de bază, sau prețurile la energie și carburanți, românii au resimțit creșterile în portofele, poate unii mai mult decât alții.

Aici ne referi la acei pensionari care-și duc traiul de pe o zi pe alta, în baza unei pensii de subzistență. Guvernul acordă tichete de alimente de 250 de lei, precum și alte ajutoare sociale. Cu toate astea, banii nu ajung în condițiile în care facturile cresc.

Așa se face că, înainte de Sărbătorile de iarnă, unele autorități locale, primării, au luat decizia de a oferi, cu titlul gratuit, tichete sociale pentru pensionari de Crăciun. Valoarea este 1.000 de lei, dar cei care pot beneficia de aceste tichete sociale trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Una din primăriile care a luat această decizie este cea din Botoșani, iar aceste tichete sociale sunt adresate pensionarilor care au venituri la nivelul indemnizației sociale. Banii vor fi dați pentru a-i ajuta de Crăciun, cu câte 1.000 de lei.

Tichete sociale pentru pensionari. Care sunt condițiile și cum se obțin banii

Conform unor declarații semnate de viceprimarul municipiului Botoșani, Liviu Toma, pensionarii cu venituri mici pot beneficia de tichete sociale. Dar, pentru a putea intra în posesia acestora, vor trebui îndeplinite anumite condiții, stipulate de altfel, de edil.

Proiectul de ajutor social va începe din 14 noiembrie a.c., iar cei interesați vor trebui să depună o cerere, care va fi însoțită de copia actului de identitate și de cuponul de pensie din luna anterioară.

Conform viceprimarului, documentele trebuie depuse la sediul Direcției de Asistență Socială Botoșani (DAS). După validarea cererilor, tichetele sociale vor putea fi ridicate de la sediul DAS începând cu 21 noiembrie 2022.

„Acordarea acestor tichete reprezintă încă o dovadă a faptului că suntem preocupați de rezolvarea problemelor seniorilor botoșăneni. Îi așteptăm pe pensionarii cu venituri mici să facă demersurile necesare pentru a beneficia de acest ajutor.

Aceste tichete sociale se acordă începând cu anul 2016, de două ori pe an, înaintea sărbătorilor pascale și sărbătorilor de iarnă.  În luna aprilie 2022, consilierii municipali au majorat valoarea tichetelor de la 50 de lei la 100 de lei. În primăvara acestui an, au primit tichete 267 de pensionari botoșăneni, valoarea totală a ajutorului fiind de 26.700 de lei.”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Așadar, dacă sunteți pensionar și locuiți în Botoșani, puteți beneficia de aceste tichete sociale de Crăciun, a câte 1.000 de lei, de la primărie.