29 mai 2022 | 15:08

Tichete sociale pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și cum pot fi folosiți banii

Social
Tichete sociale pentru o categorie de români. Cine sunt beneficiarii și cum pot fi folosiți banii
Cand incepe distribuirea voucherelor de 50 de euro

Se dau tichete sociale pentru o categorie de români. Beneficiarii acestor tichete sunt persoanele în risc de sărăcie extremă. Ce acte sunt necesare pentru obținerea voucherelor de 50 de euro și cum pot fi utilizați banii de pe acestea, vedeți în articolul de mai jos.

Vouchere de 50 de euro. Ce acte se depun la primărie pentru a intra în posesia lor

Începând cu data de 1 iunie, guvernul României începe distribuirea voucherelor de 250 de lei pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă. Astfel, autoritățile au publicat modelele documetelor necesare intrării în posesie a tichetelor sociale în valoare de 250 de lei, sumă ce va fi acordată o dată la fiecare două luni. Banii vor ajunge la pensionari, persoane cu dizabilități sau la acele familii care au venituri reduse.

De aceste tichete valorice vor beneficia și familiile cu copii ce nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei. Aceste vouchere se vor acorda de la începutul lunii iunie și până la sfârșitul anului 2022.

Actele se depun la primăria locală

De asemenea, familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea solicita acordarea tichetelor sociale prin depunerea, la primăria de care aparțin, a unei cereri și a unei declarații pe propria răspundere.

Ordinul nr. 846/2022 emis joi de Ministerul Muncii stabilește modelul celor două acte necesare solicitării ajutorului de 250 de lei la două luni, respectiv al cererii și al declarației pe propria răspundere ce trebuie depuse la primărie.

Conform OUG 63/2022, care reglementează acest ajutor financiar, persoanele aflate în risc de sărăcie extremă, din cauza scumpirilor din ultima perioadă, vor primi, o dată la două luni, vouchere sociale în valoare de 250 de lei.

Pentru ce pot fi folosiți banii

Acest sprijin financiar va putea fi folosit doar pentru cumpărarea alimentelor de bază sau asigurarea de mese calde. În afară de familiile cu copii care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei vor putea beneficia de aceste tichete sociale și persoanele vulnerabile, respectiv pensionarii și persoanele cu dizabilități care au venituri de până la 1.500 de lei, familiile cu venituri de până la 600 de lei pe membru de familie, precum și cele care primesc ajutor social și persoanele fără adăpost.

Voucherele ajung la beneficiari sub formă de carduri, prin poștă

Beneficiarii acestor ajutoare financiare vor primi voucherele la domiciliu prin poștă, sub formă de card, iar persoanele fără adăpost le vor primi direct de la Primării.

De asemenea, s-au prevăzut și sancțiuni pentru aceia care vor încerca să folosească în alt scop tichetele de 50 de euro. Așadar, cei care vor încălca legea vor fi pasibili de amenzi de până la 10.200 de lei.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
VIDEO Scene halucinante în Ilfov: Un adolescent a fost sechestrat într-o parcare, apoi a fost dus în alt sat și bătut cu bestialitate
Digi24
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Capital.ro
Calendar ortodox pentru mai 2024. Cele mai importante sărbători religioase ale lunii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
PENALIZĂRI la PENSIE! Cine PIERDE BANI imediat
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro