Ți se brânzește smântână în timpul înăbușirii? Ce greșeli majore faci când gătești

de: Bișinicu Andreea
19 11. 2021

Atunci când gătim preparate culinare ce conțin smântână este foarte important să fim atenți ca alimentul să nu se brânzească în timpul înăbușirii. Greșeala pe care mulți români o fac. Ce ne recomandă gospodinele.

Trucul genial care te ajută să nu se mai brânzească smântâna

Vrei să știi ce trebuie să faci pentru ca smântâna ta să nu se mai brânzească, atunci când o folosești la gătit? Gospodinele au pregătit cinci trucuri pe care toți românii ar trebui să le încerce.

În primul rând, este foarte important să cumpărați numai smântână de casă. Potrivit specialiștilor în arta culinară, smântâna din comerț se brânzește mult mai repede. Cu toate acestea, în cazul în care vă este imposibil să procurați smântână de casă, ideal ar fi să achiziționați smântână proaspătă și de cel puțin 25% grăsime. Nu uitați că alimentul nu trebuie să fie acru, ci dulce.

O altă regulă de care trebuie să țineți cont cu sfințenie este să păstrați smântâna la temperatura camerei atunci când vă pregătiți să o folosiți. Crema scoasă proaspăt de la frigider nu va face altceva decât să se taie și să se brânzească. La fel procedați și cu laptele.

Așadar, atunci când pregătiți o mâncare pentru cei dragi sau pentru a impresiona partenerul de viață, nu uitați să folosiți lapte sau smântână la temperatura camerei. Amestecați bine cu telul și completați cu puțină apă, acolo unde rețeta o cere.

Piureul devine mai cremos dacă adaugi o lingură de smântână

Un alt truc genial al gospodinelor este să nu amestecați niciodată smântâna cu sosuri acide precum pasta de roșii, deoarece aceste două alimente nu merg bine împreună.

De asemenea, înainte de a pune smântână în felul de mâncare, gospodinele recomandă ca alimentul să fie îngroșat cu o lingură de făină sau amidon. Amestecați foarte bine, astfel încât să nu existe cocoloașe.

Smântâna se folosește la diferite feluri de mâncare, pentru a le da un plus de gust. De exemplu, piureul de cartofi nu mai are același aspect atunci când se întărește. Prin urmare, gospodinele folosesc o lingură de smântână încălzită sau unt, atunci când vor să îi redea cremozitatea.

Un alt truc este să îl reîncălzești la bain marie pentru a evita ca piureul să se lipească de fundul cratiței sau tigăii.