Testul zilei de miercuri. Care sticlă se va umple prima? Mulţi greşesc, doar cei cu adevărat inteligenţi dau răspunsul corect

de: Manolică Anca
10 05. 2023

Un nou test de atenție și inteligență a devenit viral pe internet. Acesta îți va pune la grea încercare vederea, puterea de concentrare și, nu în ultimul rând, logica. Privește desenul, crezi că reușești să ghicești care sticlă se va umple prima de apă, în mai puţin de 15 secunde? Hai să vedem!

Testul zilei de miercuri. Care sticlă se va umple prima?

În cadrul acestor tipurilor de puzzle-uri IQ, trebuie să analizezi problema cu atenție și să ajungi la răspuns folosind abilitățile tale de raționament analitic și logic, deoarece răspunsul nu va fi chiar atât de ușor de dat.

Așadar, astăzi am venit pentru tine cu un puzzle interesant în care trebuie să descoperi care sticlă din imagine se va umple prima.

Reușești să găsești răspunsul corect în mai puțin de 15 secunde?

În imaginea din Galeria FOTO a articolului trebuie să ghicești care sticlă se va umple prima. Aceasta prezintă 7 sticle separate, cu un robinet care picură apă în sticla numărul 1. Crezi că poți să vezi care sticlă se va umple prima cu apă?

O minte activă poate rezolva acest puzzle în 15 secunde, deoarece este unul ușor de făcut. Alege o abordare puțin mai puțin directă pentru a ajunge la soluție.

Indiciu: Privește țevile care leagă sticlele prin care se va turna apă în diferite sticle.

Citește și: Mută un băţ de chibrit pentru a rezolva exerciţiul de matematică de mai jos! E mai uşor decât crezi

Care este răspunsul corect

În acest puzzle, tot ce a trebuit să faci a fost să te uiți la țevile de legătură prin care apa se va vărsa în sticle. Să ne uităm la toate cele 7 sticle, una câte una:

  • Apa din sticla numărul 1 va curge mai întâi în sticla numărul 2 și apoi în cea numărul 3.
  • Dacă te uitați cu atenție, conducta care leagă sticla numărul 1 de cea numărul 2 este blocată. Astfel, apa nu va ajunge nici la sticlele numărul 6 și 4.
  • Acum, apa va curge doar până la sticla numărul 3.
  • Buteliile numărul 5 și numărul 7 sunt conectate cu buteliile numărul. Cu toate acestea, țeava care leagă sticla numărul 3 și numărul 7 este blocată.
  • Prin urmare, sticla numărul 5 se va umple prima.

Așadar, răspunsul corect este că apa care coboară de la sticla numărul 1 va umple mai întâi sticla numărul 5, deoarece conductele care leagă sticla numărul 2 și sticla numărul 7 sunt blocate.

Citește și: Iluzie pentru genii. Poți găsi lampa ascunsă în imagine, în doar 7 secunde?