Testul săptămânii. Mută două beţe de chibrit pentru a forma trei triunghiuri. E mai simplu decât crezi!

de: Ana Chivu
21 10. 2022

Oamenii sunt din ce în ce mai încântați de diverse teste care să le pună la încercare logica și atenția la detalii. În testul de astăzi trebuie să muți două bețe de chibrit. Specialiștii susțin că la final trebuie să formezi în felul acestea trei triunghiuri. Pare foarte ușor, dar foarte puțini oameni au reușit să facă asta. Un astfel de test necesită răbdare și o imaginație bogată. Tu ai reușit să rezolvi corect problema?

Test de inteligență: mută două bețe de chibrit și formează trei triunghiuri

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să își testeze mintea prin diverse moduri. O metodă bună pentru a-și vedea calitățile sunt testele de inteligență. Acestea reprezintă o alternativă potrivită pentru a pune la încercare imaginația bogată, îndemânarea, logica și inteligența oamenilor.

Testul de astăzi este bazat pe rearanjarea bețelor de chibrit astfel încât să obții diverse rezultate. La prima vedere pare că provocarea nu există, dar în realitate puțini oameni au reușit să găsească răspunsul corect. Experții susțin că trebuie să muți doar două bețe de chibrit în așa fel încât la final să ai trei triunghiuri pe tablă.

În cazul în care nu ai reușit, îți spunem noi rezolvarea. Mută cele două bețe din vârf în jos. În modul acesta vei forma un triunghi mai mic în mijloc și câte unul pe fiecare parte. Partea lipsă trebuie să formeze un romb.

Detalii despre testele IQ

Cercetătorii se folosesc de astfel de teste pentru a analiza mai bine felul în care acționează mintea oamenilor. De asemenea, de mare ajutor sunt și iluziile optice care trezesc diverse perspective și aduc în prim-plan modul fiecăruia de a vedea lucrurile. Creierul are obiceiul de a vedea ceea ce dorește sau ceea ce poate indiferent de ce se află în fața ochilor.

Astfel de teste de inteligență și iluzii optice sunt de mare ajutor mai ales pentru copii pentru că le antrenează imaginația și gândirea logică, dar mai ales atenția la detalii. Experții recomandă ca părinții să facă des joculețe de acest gen cu ei.

De asemenea, provocările sunt o modalitate distractivă și folositoare pentru o seară de vineri alături de prieteni și familie. Este util să aduni mai multe astfel de teste IQ și să îi pui pe toți la încercare. Cel care aduce cele mai multe răspunsuri corecte în timpul pe care îl are la dispoziție trebuie să primească un premiu deosebit.