Testul săptămânii. Găseşte sabia ascunsă în imaginea cu gladiatorul! Ai doar câteva secunde la dispoziţie

de: Bișinicu Andreea
07 04. 2023

În ultimii ani iluziile optice și testele de inteligență au căpătat multă popularitate în rândul internauților. Descoperă unde se află sabia ascunsă în ilustrația cu gladiatorul de mai sus. Dacă reușești să rezolvi enigma în doar 10 secunde, vei dovedi că posezi un IQ mai ridicat decât media generală globală.

Cea mai tare iluzie optică a devenit virală

O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care schimbă forma unui obiect, desen sau oameni, provocând felul în care creierul percepe lucrurile din jurul nostru.

Iluziile optice sunt de trei feluri – fizice, fiziologice și cognitive, făcând parte din domeniul psihanalizei. Un creier uman normal poate privi diferite lucruri sau imagini, formând o percepție diferită din fiecare unghi.

O astfel de ilustrație inteligentă poate fi văzută într-o imagine de epocă în care Sabia Gladiatorului se ascunde undeva în interiorul faimosului amfiteatru Colosseum, una dintre cele mai impozante construcții din Roma.

Imaginea de mai sus a fost concepută ca un puzzle complicat atât pentru copii, cât și pentru adulți. Crezi că poți găsi sabia luptătorului în mai puțin de 10 secunde?

Citește și Iluzia optică a săptămânii. Găsești crinul ascuns printre trandafiri în doar 21 de secunde?

Care este soluția corectă

Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție toate detaiile desenului și cu siguranță îi vei da de cap și vei descoperi soluția corectă.

În imaginea de mai sus putem vedea gladiator care stă în centrul Colosseumului și este gata să se lupte pentru propria viață. Partea mai dificilă a acestei iluzii optice este să reperezi sabia ascunsă a soldatului.

Deși ai impresia că o vei găsi ușor și rapid, doar 5% dintre internauții care au acceptat provocarea testului de inteligență de mai sus au găsit răspunsul cel bun, în mai puțin de 10 secunde.

Așadar, studiază cu simț de răspundere fiecare amănunt al fotografiei de mai sus, înainte de a te grăbi să dai răspunsul corect. În cazul în care a expirat timpul și tot nu i-ai dat de cap, poți verifica soluția corectă chiar AICI.

Poate te-ai gândit să te uiți prin arenă, pe podea sau chiar în spatele gladiatorului. Dacă ai făcut asta, află că nu te-ai orientat cum trebuie. Sabia se află pe piciorul gladiatorului, în partea dreaptă a imaginii.

Citește și Test pentru cei cu adevărat inteligenţi. Găseşte pisica ascunsă printre ratoni! Nu e deloc uşor!