21 mai 2022 | 09:54

Testul pe care Netflix îl folosește pentru a angaja și păstra cei mai buni oameni

Diverse
Testul pe care Netflix îl folosește pentru a angaja și păstra cei mai buni oameni
Netflix crede în crearea unei culturi care pune oamenii înaintea proceselor

Fiecare dintre noi, la un moment dat în viață, ne-am dorit să avem o carieră de succes. Să fim cineva, să simțim că ceea ce facem noi contează. Unii, extrem de norocoși, au ajuns să facă, simtă, exact asta. Unii dintre noi și-au dorit să facă parte dintr-un template. Unii, extrem de norocoși, azi lucrează pentru giganți, precum Netflix, de exemplu. Dar, deși poate părea un loc de muncă excelent, cu condiții bune, politicile sale de muncă sunt cu adevărat exigente. Așa că, dacă te decizi să lucrezi pentru gigantul de streaming, este bine să afli la ce te înhami.

Visul unora de a ajunge să lucreze pentru Netflix

Gigantul revoluționar al streamingului video, Netflix, este înrădăcinat în societatea modernă. Oprește-te și gândește-te, cunoști pe cineva din generația ta sau din generația de mai sus și de mai jos de tine fără Netflix? Probabil că nu.

Deși suntem obișnuiți să auzim „Netflix and chill”, ceea ce nu suntem obișnuiți să auzim este „Netflix și cultura lor de pionierat în cadrul companiei”, și ar trebui să fim. Pentru că Netflix și-a câștigat rapid reputația de a crea o cultură de companie care a făcut ca 70% dintre angajații care au lăsat recenzii pe Glassdoor să spună că ar recomanda să lucreze la Netflix.

Netflix a dorit să realizeze o cultură de companie construită pe libertate și responsabilitate. Dacă angajezi oameni care apreciază libertatea și care își pot asuma întreaga responsabilitate și răspundere pentru comportamentul și deciziile lor, vei crea o cultură și o afacere înfloritoare. Iată cum a reușit Netflix.

Netflix crede în crearea unei culturi care pune oamenii înaintea proceselor

Liderii companiei au recunoscut rapid că avantajele stupide de la birou și beneficiile sofisticate nu vor adăuga o valoare enormă în viața angajaților lor. De fapt, cultura companiei la Netflix nici măcar nu se învârte în jurul stimulentelor financiare. Pe această temă, dacă nu știați, există și un manifest complet al culturii Netflix aici.

„Versiunea noastră a unui loc de muncă grozav nu este compusă din prânzuri cu sushi, săli de sport grozave, birouri de lux sau petreceri frecvente. Versiunea noastră a unui loc de muncă grozav este o echipă de vis. O echipă în căutarea unor obiective comune ambițioase.”

Citatul de mai sus este preluat direct din manifestul Netflix. Acesta  a fost descris de Sheryl Sandberg ca fiind „cel mai important document care a apărut vreodată în Valley”.

Testul folosit de gigant să angajeze și să păstreze cei mai buni angajați

Transformarea unei întregi companii într-o echipă de vis, în loc de câteva grupuri mici, este o adevărată provocare. Fără îndoială, trebuie să angajăm oamenii potriviți.” Aceasta este notificarea care a apărut recent pe site-ul uneia dintre cele mai mari platforme de streaming de seriale și filme din lume.

Visul unora de a ajunge să lucreze pentru Netflix

„Transformarea unei întregi companii într-o echipă de vis, în loc de câteva grupuri mici, este o adevărată provocare.”

Netflix a anunțat că va înăspri cerințele pentru forța sa de muncă. Cu siguranță, dacă sunteți în prezent în căutarea unui loc de muncă, acesta poate părea jobul ideal pe care îl căutați. A fi în industria de divertisment pare o șansă la care foarte puțini au ajuns.

Dar pentru asta trebuie să treci de „keeper text” . Este, de fapt, un control riguros al personalului prin care poți fi nu doar angajat, ci și concediat, deoarece scopul companiei este de a căuta excelența maximă din partea lucrătorilor săi. Testul nu presupune o concediere imediată. Se discută și se lucrează asupra aspectelor specifice pe care persoana respectivă le poate îmbunătăți.

În ce constă acest „keeper text”?

Doar într-o întrebare ipotetică, dar foarte specifică, care permite doar două răspunsuri, da sau nu. De fapt, este „un mod de a lua temperatura mediului de lucru , o reflecție pentru a evalua munca oamenilor după un proiect sau la un moment dat în cariera lor în cadrul companiei”, explică sursele Netflix pentru BBC.

Potrivit companiei, testul constă într-un proces „informal” care nu înțelege termene limită, adică se desfășoară la întâmplare, cu scopul de a „rămâne cu cei mai buni”. Pentru necunoscători, cultura de afaceri a companiei se bazează pe cinci principii:

  • Încurajați angajații să ia decizii independente,
  • Împărtășiți informațiile în mod deschis, extins și deliberat,
  • Fiți extrem de sinceri unii cu alții,
  • Păstrați doar oameni foarte eficienți,
  • Fără reguli și fără impuneri,

potrivit lui Patty McCord, șefa departamentului de resurse umane, și Reed Hastings , CEO.

Ce se întâmplă dacă spui nu?

O angajată Netflix, care nu a dorit să-și dezvăluie identitatea, asigură că acest lucru nu implică o concediere imediată. Se discută și lucrează la aspectele specifice pe care persoana respectivă le poate îmbunătăți.

Să spunem că, datorită acestei întrebări oarecum incomode, șeful poate întrevedea ce părere au angajații săi despre el sau despre neajunsurile companiei în spatele ușilor închise.

Există o mulțime de feedback , o mulțime de informații și parametri de care trebuie să se țină cont înainte de a lua decizia de a concedia o anumită persoană”, a declarat angajata.

Dar nu toată lumea salută această măsură de selecție a personalului. Procesul nu este lipsit de controverse. Potrivit editorialistului „Bloomberg” Joe Nocera, mulți angajați au descris testul ca fiind parte a unei „culturi a fricii” sau a „legii celui mai puternic”.

„Nu am nicio îndoială că mulți angajați au fost concediați dur. Netflix crește atât de repede încât bănuiesc că formele au devenit mult mai rele decât ar fi trebuit.”, potrivit editorialistului „Bloomberg” Joe Nocera.

Potrivit unui raport din 2017 al „Society for Human Resource Management”, 8% din forța de muncă a Netflix a fost concediată în ultimul an. Un procent ușor peste restul societății americane, a cărei rată de concediere a fost de 6%.

Datele mai arată că doar 4% dintre angajații platformei online decid să își părăsească voluntar postul. Anul trecut, compania a anunțat oferirea a 13.000 de locuri de muncă la noul său sediu din Spania, situat în municipalitatea madrilenă Tres Cantos, care va deveni sediul central al Netflix în întreaga Europă. „Personalul va fi suplimentat de distribuția, echipajul și figuranții care vor lucra în 20 de producții originale din întreaga țară”, reflectă comunicatul de presă.

PlaySport
Ultimul clip cu Corduneanu în viață! Ce a apărut pe pagina de TikTok a văduvei interlopului
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
SCANDAL! EA e amanta care i-a spart casa celebrului milionar român! Nu are pic de rușine!
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Cum a scris 'canadianul' TJ Miles numele Alexandrei Duli, pe bilețelul de nominalizare la Survivor All Stars. Războinica a crezut că e o glumă!
Stirile PROTV
Tentativă de asasinare a lui Zelenski. Presupusul criminal, un polonez, s-a oferit să ajute serviciile speciale ruse
Romania TV
Alex Ciucu este cel mai fidel... amant. Soțul Alinei Sorescu se iubește cu aceeași femeie ca și în urmă cu 11 ani. Ea este o cunoscută vedetă TV!
Capital.ro
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
EVZ.ro
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
Adevarul
Ce trebuie să facem cu molozul și alte deșeuri din construcții. Depozitarea ilegală poate aduce sancțiuni uriașe
BZI.ro
Cât costă să petreci 1 Mai în complexul Andreei Esca! Vilele luxoase sunt în Valea Zânelor
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Trebuie neaparăt să stii asta daca ești client BCR. Banca aduce o serie de modificări pentru toți cei care dețin conturi
Redactia.ro
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Ieșenii s-au înghesuit la catafalcul lui Costel Corduneanu. Cei mai cunoscuți maneliști au cântat la priveghi
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
Monica Tatoiu a fost îngrozită. Diagnosticul crunt primit de la medici
Capital.ro
Care sunt alimentele alcaline și care sunt acide. Medic: ”Chiar dacă nu credeați, asta se întâmplă!”
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
A ÎNCEPUT RĂZBOIUL! Alertă la NIVEL MONDIAL
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro