Testul optic pe care doar 1% dintre oameni îl rezolvă. Găseşte pasărea din imaginea de mai jos în doar 9 secunde!

de: Cătălina Burghelea
17 12. 2022

În această iluzie optică, o pasăre se ascunde printre numeroasele obiecte colorate. Ești un geniu dacă o poți observa în doar nouă secunde sau mai puțin. Testează-ți coeficientul de inteligență cu cel mai tare exercițiu de pe internet. Mulți jucători au abandonat rapid jocul, deoarece nu reușesc să rezolve enigma în timp limitat.

Testul optic pe care doar geniile îl rezolvă. Găsește pasărea în mai puțin de 10 secunde

Iluziile optice se bucură de mare succes în toată lumea, deoarece internauții adoră să rezolve astfel de exerciții din varii motive, fie să-și impresioneze prietenii și colegii, fie vor să afle care este IQ-ul lor. Dacă ești unul dintre adepții lor, află că testele optice oferă beneficii semnificative, cum ar fi îmbunătățirea abilităților de concentrare și observare, fiind și o provocare excelentă pentru creier.

Află dacă ești o persoană inteligentă cu această iluzie optică

Te consideri o persoană inteligentă? Să aflăm cu un test rapid (pe care doar 1% dintre oameni îl rezolvă). Imaginea din deschiderea acestui articol prezintă o scenă vibrantă în care poți vedea avioane, soarele, baloane cu aer cald, umbrele, zmeie și fluturi. Toate aceste elemente indică faptul că sezonul estival a sosit, iar oamenii ar trebui să-și înceapă planurile de vacanță. Ascunsă printre ele este o pasăre, pe care trebuie să o identifici în doar nouă secunde.

Exercițiul nostru optic reprezintă o modalitate bună de a-ți testa coeficientul de inteligență. Ai găsit pasărea în nouă secunde? Cel mai bun mod prin care poți răspunde la întrebare este să acorzi o atenție deosebită imaginii. Observi vreun element care seamănă foarte mult cu o pasăre? Te-ai prins? Grăbește-te; ceasul ticăie. Nu a mai rămas mult timp.

Indiciu prețios

Concentrează-te din nou pe fotografie. Ai nevoie de un indiciu? Află că pasărea pe care o cauți este un pescăruș. Asta va ușura căutarea, nu? Mai sunt câteva secunde, trei, doi, unu și…timpul a expirat! Câți dintre voi ați văzut-o? Ești curios să știi unde se află? Ei bine, pasărea este cocoțată pe un nor în partea de jos a imaginii (vezi pescărușul încercuit în galeria noastră foto).

Unele tipuri de provocări se bazează pe testarea capacității creierului tău de a interpreta imagini ambigue. Acestea din urmă sunt denumite astfel deoarece artistul le-a desenat astfel încât să poată fi interpretate în mai multe moduri. De obicei, rezolvările sunt la fel de valide, ceea ce înseamnă că nu va exista un răspuns greșit.