Testul optic pe care 99 din 100 de persoane nu îl trec. Doar mințile de aur găsesc greșeala din imagine în 7 secunde
Un desen simplu, fără prea multe elemente este, de fapt, testul optic pe care 99 din 100 de persoane nu îl trec. Zi de zi, internauți din toate colțurile lumii acceptă provocarea, crezând că pot da răspunsul corect, doar să descopere că este mult mai dificil decât ar fi crezut. Creatorii susțin că doar cei cu „mințile de aur” pot să găsească greșeala din imagine în mai puțin de șapte secunde.
99 din 100 de persoane nu pot rezolva acest test optic
În ultima perioadă, aceste provocări se bucură de un succes uriaș în rândul internauților. Zi de zi, în mediul online sunt publicate noi puzzle-uri ce ne testează gândirea critică și abilitățile de rezolvare a problemelor. Se spune că aceste provocări au potențialul de a spori inteligența și de a îmbunătăți concentrarea.
Cele mai multe dintre ele implică rezolvarea unui puzzle, spargerea unui cod, găsirea unui obiect ascuns sau a unei greșeli într-o imagine. Aceasta poate fi o fotografie, o schiță sau un desen.
Practicarea regulată a unor astfel de provocări ajută la îmbunătățirea abilităților de rezolvare a problemelor și oferă, de asemenea, un antrenament sănătos pentru creier.
Găsește greșeala în mai puțin de șapte secunde
Privește cu atenție imaginea în care apar două cămile plimbându-se în deșert. Setează cronometrul la șapte secunde și apasă Start. Înainte ca timpul să expire, încearcă să identifici greșeala strecurată în desen.
Vei găsi răspunsul în rândurile de mai jos.
Te-ar putea interesa și: Test de matematică pe care îl rezolvă elevii de liceu. Mută doar două chibrituri și rezolvă 6-4=7
Rezolvare
Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.
Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.
Rezolvare: Greșeala din imagine este un element ce lipsește. În ciuda faptului că pe cer strălucește soarele, niciuna dintre cămile nu are umbră.
Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a începutului de an. Unde este iepurele ascuns printre pisici? Găsește-l în mai puțin de 23 de secunde