Testul optic care arată dacă ai un IQ ridicat. Poți găsi o rață, un liliac și un fluture în imagine?

de: Năstase Mirabela
08 09. 2022

Testul optic care arată dacă ai un IQ ridicat. Doar persoanele cu o inteligență ridicată pot găsi rața, liliacul și fluturele în imaginea dată! Această imagine este o iluzie optică. Imaginea a fost creată ca o carte poștală care îți lansează o provocare, și anume, aceea de a găsi unde a se ascunde liliacul, rața și fluturele în acel tablou de familie.

Testul optic care arată dacă ai un IQ ridicat

Testul optic propus azi poate să dezvăluie dacă ai un IQ ridicat. Se crede că doar o privire ageră poate să observe acele trei elemente în imagine. Crezi că tu reușești? Deși poate părea dificil să găsești liliacul, rața și fluturele în imaginea propusă, un indiciu ar fi să privești cu mare atenție conturul format de obiectele de acolo, descoperind astfel elementele menționate.

Mare atenție! Pentru a analiza bine fotografia și a descoperi toate elementele, privește imaginea în galeria foto a articolului, unde este publicată în format corespunzător. De asemenea, tot în galeria foto a articolului găsești și obiectele identificate!

Soluția testului

Dacă nu ai reușit să rezolvi acest puzzle optic, ei bine, te ajutăm noi:

  • Rața poate fi găsită între picioarele din spate ale câinelui
  • Liliacul – Liliacul poate fi găsit între cotul băiatului și al fetei
  • Fluture – Fluturele poate fi găsit pe frunzele copacului din fundal

Se crede că cei care reușesc să identifice toate cele trei elemente din interiorul cărții poștale în doar câteva secunde ar putea fi un semn al unei inteligențe și al unei memorii extraordinare.

Studiile arată că, cu cât îți exersezi mai mult creierul cu astfel de teste, cu atât îți dezvolți mai mult inteligența. Nu în ultimul rând, este știut faptul că iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Prin combinațiile specifice de culoare, lumină și modele, toate acestea pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care, de fapt, nu există.

Testul fermierului

Un alt test extrem de util este și „testul fermierului”. Este vorba despre o iluzie optică în care se ascunde chipul soției unui fermier. Nu toți reușesc să rezolve testul în doar zece secunde, astfel că cei care o fac sunt considerați a avea o inteligență superioară. Imaginea la care ne referim este deci un puzzle complicat, conceput atât pentru copii, cât și pentru adulți. Vezi AICI Testul fermierului și dă soluția corectă!