Testul optic care arată dacă ai IQ de geniu. Găsești pisica ascunsă printre ninja?

de: Ioana Bucur
02 03. 2023

Cei care au creat acest test optic susțin că doar persoanele cu un IQ peste medie pot descoperi răspunsul corect în limita de timp stabilită. Provocarea face furori în rândul internauților, unii reușind să găsească pisica ascunsă printre ninja imediat, alții având nevoie de câteva secunde de prelungiri. De data asta, viteza este cheia succesului. Crezi că te vei descurca?

Testul optic care arată dacă ai IQ de geniu

Un test surprinzător de simplu face furori în mediul online. Zi de zi, mii de persoane, din aproape toate colțurile lumii, acceptă o provocare ce le testează atenția la detalii, spiritul de observație și, mai ales, viteza de reacție.

Cei care au creat acest test optic susțin că poate fi rezolvat doar de persoanele care au o inteligență peste medie, un IQ de geniu. Imaginea este construită în așa fel încât poate păcăli ochiul, fiind nevoie de o atenție sporită de la detalii și viteză mare de reacție pentru a identifica pisica ascunsă printre toți acei ninja în doar câteva secunde. Cu alte cuvinte, ar putea fi catalogată a o iluzie optică.

Ce este, până la urmă, o iluzie optică? Poate fi descrisă ca o imagine construită în așa fel încât să ne atragă imediat privirea și curiozitatea și care a fost creată în așa fel încât să poată schimba forma unui obiect, provocând modul în care creierul uman traduce informațiile primite de la nivelul receptorilor vizuali.

Testele de acest tip au devenit, în ultimii ani, un mod plăcut pentru oameni din toate colțurile lumii să își petreacă timpul liber, fiind relaxante și durând doar câteva secunde, însă puțini știu că sunt folosite de ceva vreme de specialiști din domeniul psihanalizei pentru a descoperi informații importante despre oameni, mai ales despre modul în care fiecare percepe realitatea din jurul său.

Citește și: Testul de inteligenţă al sfârşitului de săptămână. Ce vezi prima oară în imagine? O focă sau un măgar?

Găsești pisica ascunsă printre ninja

În cazul acestui test optic, cerința este simplă: trebuie să găsești pisica ascunsă printre ninja. Viteza este cheia succesului, provocarea este una contra cronomentru. Ai la dispoziție doar cinci secunde pentru a da un răspuns.

Ești gata? Setează cronometrul la cinci secunde, apasă start și privește prima imagine din galeria foto de mai sus.

După ce au trecut cele cinci secunde, rezolvarea o vei găsi în ultima poză din galeria foto.

Citește și: Testul de atenție al finalului de săptămână. Găsești balerina dintre păsările flamingo în 15 secunde?