Testul optic care a devenit viral. Ești un geniu dacă găsești litera I din imagine în doar 7 secunde

de: Sabina Anastasia
22 09. 2023

Playtech Știri îți prezintă vineri, 22 septembrie, un test optic care a devenit viral pe rețelele sociale. Se spune că doar un geniu poate să-l rezolve în timpul limită stabilit, de 7 secunde. Ce trebuie să faci este să identifici litera I din mulțimea celor de J.

De ce e bine să rezolvi teste optice

Dacă îți plac testele de inteligență, exercițiile de felul „mută un băț de chibrit pentru a ajunge la rezultatul corect”, iluziile optice, puzzle-urile dificile și alte astfel de materiale, fără îndoială ți-ai provocat creierul să se dezvolte și să analizeze situații din puncte de vedere diferite.

Playtech Știri îți prezintă un test optic care a devenit viral pe rețelele sociale. Pentru a-l rezolva, trebuie să te folosești de latura analitică și să îți determini creierul să lucreze diferit. Astfel de materiale pot fi, de multe ori, amuzante. Este important să știi că, prin intermediul lor, funcțiile tale cognitive se dezvoltă.

Citește și: Testul optic al zilei. Doar cei cu IQ ridicat pot rezolva acest puzzle complicat în doar 10 secunde

Testul optic de astăzi este mai complex decât ai putea fi tentat să crezi. Trebuie să îl analizezi cu atenție. Încearcă să renunți la tiparele de gândire pe care ți le-ai impus în urma materialelor rezolvate până acum. Dacă vrei, poți privi testul drept un puzzle interesant, în care trebuie să identifici ce trebuie.

Poți identifica litera I din imagine?

Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui articol. Materialul corespunde cu imaginea principală. În ea vei observa 11 rânduri și 42 de coloane cu litere din alfabet, mai exact cu o singură literă, anume J.

În multitudinea de litere J există și o literă ascunsă, I. Ce trebuie să faci tu este să identifici litera I din mulțimea celorlalte litere. Setează un cronometru la 7 secunde, acesta fiind timpul pe care trebuie să îl respecți pentru sarcina dată. Se spune că doar geniile reușesc să rezolve problema potrivit cerințelor.

Nu este neapărat comod, însă trebuie să analizezi rapid rândurile și coloanele cu litere J pentru a identifica litera I ascunsă printre celelalte. Timpul limită va expira rapid. Ai reușit să identifici litera din multitudinea de J? Îți dăm un indiciu: analizează partea din dreapta jos.

Cele șapte secunde pe care le-ai avut la dispoziție au expirat. Accesează a doua imagine încărcată în galeria foto a acestui material. Acolo vei putea observa unde a fost ascunsă litera I în tot acest timp. O poți identifica la intersecția dintre al 8-lea rând și a 37-a coloană.