Testul IQ pentru oamenii geniali. Găsești fantoma din parc în doar 20 de secunde?

de: Sabina Anastasia
04 10. 2023

Playtech Știri îți prezintă o nouă provocare: un test de inteligență sub forma unei ilustrații, despre care se spune că poate fi deslușit doar de persoanele cu un nivel IQ ridicat. Ce trebuie să faci tu este să analizezi imaginea și să identifici, în maximum 20 de secunde, cine este fantoma din parc.

Ce înseamnă coeficientul IQ

Fără îndoială, știi deja la ce se referă noțiunea de IQ – la coeficientul de inteligență al unei persoane. Poate reprezenta un instrument de măsurare a potențialului intelectual. Testele de inteligență sunt concepute pentru a reflecta raționamentul, logica și puterea de rezolvare a unor probleme.

Inteligența este ceva cu care, în mare parte, te naști. Asta nu înseamnă totuși că ți-o poți și dezvolta. Studiile specialiștilor au confirmat această teorie de-a lungul timpului. Trebuie să-ți forțezi creierul să facă exerciții în mod perseverent pentru a atinge o astfel de stare.

Dacă vrei să îți măsori nivelul de inteligență, poți apela la un test IQ online. Unele sunt mai serioase, altele sunte prezentate sub formă distractivă. Este și cazul celui pe care Playtech Știri ți-l prezintă astăzi.

Testul de inteligență de astăzi

Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, accesează prima imagine încărcată în galeria foto a acestui material. Atenție, însă! Nu accesa a doua ilustrație, fiindcă în ea vei afla răspunsul la problema pe care trebuie să o rezolvi tu. Setează un cronometru la 20 de secunde – atât ai la dispoziție.

Citește și: Test IQ. Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva acest test. Ai 20 de secunde

În prima imagine din galeria foto vei putea observa o scenă dintr-un parc în care se află patru bărbați. Unul dintre ei este, de fapt, o fantomă. Ce trebuie să faci tu este să identifici, în maximum 20 de secunde, care dintre bărbații din ilustrație nu reprezintă un om normal, în viață.

Care este soluția problemei

Cei care au analizat răspunsurile oferite de utilizatorii online la această provocare au susținut că astfel de teste conduc, în timp, la îmbunătățirea abilităților vizuale și de gândire critică. Privește cu atenție imaginea, analizeaz-o și încearcă să identifici fantoma din parc. Timpul trece rapid!

Citește și: Testul IQ la care puțini români răspund. Care pahar va fi plin mai întâi?

Dacă ești de părere că ai deja răspunsul la problema ta, poți accesa a doua imagine din galeria foto a acestui material. În ea, vei observa încercuit un indiciu care dezvăluie care dintre cei patru bărbați nu este un om în viață, de fapt. Ai reușit să identifici corect cine este fantoma?