Testul IQ la care sunt supuși elevii de clasa 1 din China. Reușești să-l rezolvi?

de: Ioana Bucur
21 08. 2023

Testul IQ la care sunt supuși elevii de clasa 1 din China face acum furori în mediul online, reușind să pună în dificultate adulți din întreaga lume. Zi de zi, un număr uriaș de oameni acceptă provocarea, însă puțini pot da răspunsul corect.

Testul IQ la care sunt supuși elevii de clasa 1 din China

Cine ar fi crezut că o problemă de logică pe care o primesc copiii în vârstă de șase ani poate pune în dificultate un număr uriaș de adulți? Testul IQ la care sunt supuși elevii de clasa 1 din China face acum furori în mediul online.

Este vorba despre un test de logică pe care micuții care dau admiterea în clasa I ar trebui să îl rezolve în mai puțin de 20 de secunde.

În ultima perioadă, testele pentru IQ, sau de atenție, cum mai sunt numite, câștigă tot mai mulți fani în mediul online. Zi de zi, oameni din toate colțurile lumii acceptă provocarea și încearcă să le rezolve în intervalul de timp stabilit de cei care le-au creat. Sunt un mod plăcut de a petrece timpul liber și un antrenament excelent pentru creier. Cele mai multe dintre ele sunt făcute în așa fel încât să ne pună la încercare logica, puterea de concentrare, imaginația, atenția la detalii și viteza de reacție.

Te-ar putea interesa și: Testul optic al zilei. Doar cei cu IQ ridicat pot rezolva acest puzzle complicat în doar 10 secunde

Ce număr are locul de parcare

Problema începe cu un desen în care este ilustrată o parcare auto cu mai multe locuri, fiecare fiind numerotat. Pe unul dintre spații este o mașină. Elevii trebuie să spună ce număr are locul pe parcare pe care stă autoturismul.

În general, cei mai mulți adulți care acceptă provocarea încearcă să găsească soluția apelând la calcule, însă rezolvarea este mult mai simplă.

Așadar, pornește cronometrul, apasă start și privește imaginea. Ai reușit să îți dai seama, în mai puțin de 20 secunde, care este răspunsul corect? Dacă, nu avem rezolvarea în rândurile de mai jos:

Rezolvare:

Răspunsul este surprinzător de simplu, cheia este, de fapt, unghiul din care privești imaginea. Dacă o rotești, ca în ultima poză din galeria foto de mai sus, vei descoperi imediat că soluția este 87.

Te-ar putea interesa și: Iluzie optică pentru genii. Care este trupul calului din imagine? Milioane de români au greșit răspunsul