Testul IQ la care puțini români răspund. Care pahar va fi plin mai întâi?

de: Sabina Anastasia
22 08. 2023

Îți place să rezolvi teste de inteligență? Dacă răspunsul este afirmativ, ai ajuns la locul potrivit. Playtech Știri îți prezintă în articolul de astăzi un material asemănător. Ce trebuie să faci este să identifici care pahar din imagine se va umple primul cu suc de portocale.

Cum este clasificat coeficientul IQ

Cu toții am rezolvat cel puțin un test de inteligență, fie el și la întâmplare sau din pură curiozitate, pentru a ne afla nivelul IQ. Specialiștii din domeniul psihologiei și psihiatriei susțin că nu acesta este definitoriu pentru succesul pe care îl poate atinge un individ în viață, ci mai degrabă inteligența emoțională.

Inteligența emoțională, socială sau interumană, așa cum mai este cunoscută, poate influența extraordinar de mult capacitatea unui individ de a se integra într-un anumit mediu sau în viață, în general. O persoană cu IQ ridicat, dar inteligență emoțională scăzută nu va atinge succesul, spun unii.

Nivelul de inteligență al unei persoane poate să aibă impact asupra a diverse domenii de viață, dintre care amintim școala, educația și locul de muncă. Potrivit studiilor efectuate de specialiștii din psihologie și psihiatrie, un coeficient ridicat de inteligență este asociat cu rezultate mai bune la școală.

Acest detaliu este valabil și pentru persoanele cu un nivel de inteligență mai scăzut. Specialiștii spun că un coeficient mic de inteligență este asociat de foarte multe ori cu o anumită formă de dizabilitate intelectuală. Unele teste prezintă IQ-ul în mod diferit și cu interpretări diferite.

Iată, însă, cum este clasificat IQ-ul în general, în studiile experților:

  • 130 și mai mult – IQ foarte ridicat;
  • 120 până la 129 – IQ superior;
  • 110 până la 119 – IQ mediu ridicat;
  • 90 până la 109 – IQ mediu;
  • 80 până la 89 – IQ mediu scăzut;
  • 70 până la 79 – IQ limitat;
  • 69 și mai puțin – dizabilitate intelectuală.

Care pahar se umple primul?

Cu toate acestea, testele de inteligență – în mod special cele realizate la un specialist – rămân repere ale nivelului de inteligență al unei persoane. În general, astfel de evaluări trebuie efectuate la un cabinet specializat, însă pe internet circulă tot felul de teste de acest gen, prezentate în forme mai distractive.

Playtech Știri îți va prezenta în articolul de astăzi un test de inteligență distractiv și lejer, pe care utilizatorii online nu reușesc să-l rezolve corect decât foarte rar. Ce trebuie să faci este să accesezi prima imagine încărcată în galeria foto și să o analizezi.

Vei observa un rezervor în care curge zeama stoarsă de la o portocală. Acest rezervor prezintă mai multe canale. Ce trebuie să faci este să identifici care pahar de la capătul acestor canale se va umple primul de suc de portocală. Prima tendință e să spui că numărul 1, însă nu este așa.

După ce ai analizat bine imaginea și crezi că ai identificat paharul corect, accesează a doua fotografie. În ea vei înțelege, fiindcă est explicat concret, pe caz, care dintre paharele de la capetele canalelor se va umple primul cu suc de portocală. Răspunsul corect este: paharul cu numărul 4.