Testul de IQ pe care orice elev de clasa a I-a îl poate rezolva. Care literă G este scrisă corect

de: Ștefan R. Apostol
01 09. 2023

DIn când în când, apare pe internet câte un test, iar de cele mai multe ori pare simplu. Așa este și cu testul de IQ pe care orice elev de clasa a I-a îl poate rezolva. Tot ce trebuie să faci acum este să vezi care literă G este scrisă corect.

Rezolvă testul de IQ pe care orice elev de clasa a I-a îl poate rezolva

Dacă ai chef de un test, relativ simplu, acum este momentul să răspunzi provocării noastre. În cele ce urmează îți vom explica despre ce este vorba în testul de IQ pe care orice elev de clasa a I-a îl poate rezolva.

Psihologii de la Universitatea Johns Hopkins au descoperit că majoritatea oamenilor nu știu că există două tipuri de litere ”g”.

Rezolvă și: Testul de IQ pe care doar 2% dintre oameni îl rezolvă. Găseşte căştile ascunse în baie! Ai doar 8 secunde la dispoziţie

Unul dintre ele este ”g” cu coada deschisă, pe care cei mai mulți dintre noi l-ar fi scris de mână, imaginea sa fiind comparabilă cu ”o buclă de care atârnă o cârlige de pește„.

Apoi, mai este și coada de buclă ”g„, care apare în formă tipărită, de exemplu în cărți și ziare, precum și în fonturi ”Serif”, cum ar fi ”Times New Roman” și ”Calibri”. Cu toții am văzut acest tip de literă de milioane de ori, dar se pare că memorarea ei este o provocare cu totul diferită.

La studiul publicat de ”Journal of Experimental Psychology: Human Perception & Performance” au participat 38 de voluntari, cărora li s-a cerut să enumere literele despre care credeau că au două variante în tipar.

Care literă G este scrisă corect

În primul experiment, spun cercetătorii, ”majoritatea participanților nu au reușit să își amintească existența literei looptail g”, în timp ce doar două persoane au putut scrie cu exactitate litera g.

”Ei nu știu în totalitate cum arată această literă, chiar dacă o pot citi”, a declarat coautorul studiului, Gali Ellenblum.

Găsește soluția la: Testul de IQ al săptămânii. Găseşte greşeala din imaginea de mai jos! Doar 3% dintre oameni reuşesc să facă asta

În continuare, participanții au fost rugați să caute exemple de looptail g în text și li s-a cerut să reproducă acest stil de literă după aceasta, iar în final, doar o singură persoană a putut face acest lucru, în timp ce jumătate din grup a scris un g cu coadă deschisă.

Vezi care literă G este scrisa corect

Soluția pentru testul IQ de astăzi

În cele din urmă, cei care au participat la studiu au fost rugați să identifice litera g într-un test cu alegere multiplă cu patru opțiuni ale literei, iar șapte din 25 au reușit să facă acest lucru corect. Așadar, cum putem cunoaște o literă, dar să nu o recunoaștem?

Vezi și: Ai IQ de geniu dacă ghiceşti câte cercuri sunt în imagine. Testul de inteligenţă care face furori!

Într-un videoclip de redare de pe canalul YouTube al lui John Hopkin, patru g-uri diferite etichetate de la unu la patru apar pe ecran, unde acesta a cerut spectatorilor să ghicească care este ”g-ul” corect din coada buclei.

Răspunsul corect este numărul 3. Între timp, acest studiu a determinat, de asemenea, că cercetarea pune la îndoială impactul pe care scrierea mai puțin și utilizarea mai multor dispozitive îl are asupra abilităților noastre de citire.

Rezolvă și: Cea mai tare iluzie optică. Doar geniile pot găsi mașina cu farurile aprinse din imagine, în doar 5 secunde

Dacă ai depistat la timp soluția foarte bine, dacă nu, ai toate datele în cele de mai sus.

Dacă ți-a plăcut testul IQ, dă-l mai departe și prietenilor, dar nu cu soluția din prima.

Vezi ce fac și dacă nu reușesc să descopere litera corectă, atunci îi poți îndruma către soluție. Baftă la joc!