Testul de IQ al serii. Găseşte numărul 45 în imagine, nu e deloc uşor!

de: Ioana Bucur
05 09. 2023

Testul de IQ al serii face furori în rândul internauților din toate colțurile lumii. La prima vedere, nu pare deloc complicat, însă cei care acceptă provocarea descoperă în scurt timp că nu este ușor să dea răspunsul corect. Privește cu atenție imaginea de mai jos, poți să găsești numărul 45 în intervalul de timp dat?

Testul de IQ al serii face furori în mediul online

În ultima perioadă, astfel de provocări se bucură de un succes uriaș în mediul online. Zi de zi, internauți din toate colțurile lumii acceptă aceste teste inedite, dorind să își pună a încercare atenția la detalii, capacitatea de concentrare și viteza de reacție.

La prima vedere, nu pare deloc complicat, însă cei care acceptă provocarea de mai jos descoperă în scurt timp că nu este ușor. Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție imaginea și să găsești numărul 45. Va trebui să te grăbești, în condițiile în care ai doar cinci secunde la dispoziție pentru a da un răspuns.

Denumite și teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve. Cu timpul, au devenit un mod plăcut de a ne petrece timpul liber, mulți chiar uită că sunt, de fapt, un antrenament excelent pentru creier.

Te-ar putea interesa și: Ai un IQ de geniu dacă poți găsi toate cele 4 diferențe dintre cele două imagini. Ai la dispoziție 10 secunde

 

Găseşte numărul 45

Te-ai întrebat vreodată ce sunt, de fapt, iluziile optice? În această categorie intră imaginile ce au fost create în așa fel încât să ne atragă atenția și să reușească să ne păcălească privirea. Ele au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol.

Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Când te simți pregătit, setează cronometrul la cinci secunde și apasă Start. Privește cu atenție imaginea, în marea de 44 există o excepție, trebuie doar să fii suficient de rapid și să observi singurul detaliu diferit din aceste coloane.

După ce vor trece cele cinci secunde, îți poți verifica răspunsul în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Te-ar putea interesa și: Testul de IQ pe care orice elev de clasa a I-a îl poate rezolva. Care literă G este scrisă corect