Testul de inteligență pentru genii. Mută un singur chibrit pentru a reuși o ecuație corectă

de: Bișinicu Andreea
13 05. 2023

Îți place să rezolvi ghicitori și puzzle-uri în timpul liber? Atunci acest joc este doar pentru tine. Puzzle-urile creierului transformă o ghicitoare simplă într-o dilemă interesantă, adăugând un element distractiv puzzle-urilor. Privește cu atenție imaginea de mai sus și mută doar un chibrit pentru a rezolva ecuația.

Cel mai tare test de logică a devenit viral

În cadrul acestor tipuri de puzzle-uri IQ, trebuie să analizezi problema cu atenție și să ajungi la răspuns folosindu-ți abilitățile de raționament analitic și logic.

Trebuie să gândești creativ pentru a găsi răspunsul corect, deoarece acesta nu se va afla chiar sub nasul tău. Așadar, internauții au întâmpinat dificultăți în a desluși enigma de ma sus. Provocările de tipul „mută un băț de chibrit pentru a găsi soluția” au fost dintotdeauna populare pe rețelele sociale.

În ilustrația de mai sus, avem o ecuație care, la prima vedere, pare incorectă și imposibilă. 8 + 3 – 4 = 0. Da, într-adevăr, aceasta este greșită, însă fiind făcută din bețișoare de chibrit, îți va fi extrem de ușor să muți unul dintre bețe pentru a rezolva problema, iar ipoteza să fie corectă.

Citește și Mută un băţ de chibrit pentru a rezolva exerciţiul de matematică de mai jos! E mai uşor decât crezi

Care sunt cele trei soluții corecte posibile

O minte alertă poate rezolva acest puzzle în 9 secunde, iar statisticile arată că doar 6% dintre utilizatorii care au acceptat această provocare au reușit să dea răspunsul corect în mai puțin de 10 secunde, dovedind că posedă un IQ mai ridicat decât media generală globală.

Așadar, specialiștii îți oferă nu una, nu două, ci trei variante corecte de răspuns, după cum urmează:

  • Alege un bețișor din prima cifră 8 astfel încât să se transforme în numărul 9 și pune-l în numărul care se află după egal, astfel încât să devină 8. Ecuația corectă va fi 9+ 3 – 4 = 8. Verifică AICI soluția.
  • O altă soluție ar fi să scoți un băț din prima cifră 8 astfel încât să se transforme pentru a forma numărul 6 și pune-l în numărul 4 astfel încât să devină 9. Ecuația corectă devine 6 + 3 – 9 = 0. Găsești AICI soluția.
  • A treia variantă ar fi să muți un băț din al treilea număr 4, astfel încât să se transforme pentru a forma numărul 11. Astfel, ecuația corectă va fi 8 + 3 – 11 = 0. Iată AICI răspunsul.

Citește și Test de vedere special. Ce literă vezi în imaginea de mai jos? Nu e deloc greu