Testul de inteligenţă pe care nici românii geniali nu reuşesc să-l rezolve. Ai curaj să încerci?

Testul de inteligenţă pe care nici românii geniali nu reuşesc să-l rezolve. Ai curaj să încerci?
Test de inteligență. Rezolvă acest „puzzle” dacă vrei să afli ce nivel de inteligență prezinți. Află care este cifra lipsă din imagine.

Există o mulțime de teste de inteligență, la ora actuală, care te pot ajuta să îți pui mintea la contribuție. Cu ajutorul lor, îți poți măsura nivelul de inteligență. Dacă nu știi în ce categorie socială te clasezi din acest punct de vedere, ai nevoie de doar cinci minute la dispoziție. Poate chiar și mai puțin. Un test de inteligență scurt, care constă doar în identificarea unui număr, te poate ajuta să descoperi ce coeficient IQ ai.

Test de inteligență

Noțiunea de „IQ” se referă la coeficientul de inteligență al unei persoane. Poate reprezenta, practic, un instrument de măsurare a potențialului intelectual al unui individ. Testele de inteligență sunt concepute pentru a reflecta raționamentul, logica și puterea de rezolvare a unor probleme.

Inteligența este ceva cu care, în mare parte, te naști. Desigur, ți-o poți și dezvolta, potrivit mai multor studii, atât timp cât creierul tău face exerciții în mod perseverent. Astfel de teste IQ nu reprezintă ceea ce ai învățat prin educație sau prin experiența de viață dobândită.

Dacă vrei să îți măsori nivelul de inteligență, poți apela la un test IQ online, poate chiar distractiv. Este și cazul celui la care am făcut referire la începutul acestui articol. Este important să știi, dacă vrei să îți testezi nivelul de inteligență, că acest coeficient prezintă mai multe trepte.

Un IQ de 116 sau mai mare decât acesta este considerat a fi peste media obișnuită. Un IQ de 130 sau mai mare indică un nivel de inteligență ridicat. Dacă vrei să afli cât de inteligent ești, tot ce trebuie să faci este să rezolvi testul de inteligență de mai jos, explicat pe înțelesul tuturor.

Poți găsi cifra lipsă din imagine?

Acest test de inteligență nu ar trebui, teoretic, să dureze mai mult de cinci minute. Asta dacă te încadrezi pe lista persoanelor cu un IQ mare. Tot ce trebuie să faci este să analizezi imaginea de mai jos, felul în care sunt așezate figurinele și să cauți logica din spatele asocierii lor cu cifrele din partea dreaptă.

Dacă ai o minte ascuțită, imediat vei afla cifra care lipsește din imagine. De obicei, oamenii care își antrenează creierul cu astfel de exerciții au obiceiul de a intui răspunsul final mai repede decât ceilalți. Dacă nu faci parte din această grupă și nu te înțelegi foarte bine nici cu matematica, s-ar putea să nu îți fie chiar așa ușor.

Ai aflat deja care este numărul lipsă din imaginea cu figurine? Totul se rezumă la un indiciu discret pentru a găsi răspunsul corect. Este suficient să fii atent la detalii pentru a găsi logica din spatele rezolvării acestui „puzzle”.

Citește și: Testul de inteligență care calculează ce IQ ai. Știi să răspunzi la cele 10 întrebări?

Ei bine, dacă te-ai săturat să te uiți la imagine, îți spunem și răspunsul. Cifra lipsă este 4. Care este logica din spate? Ei bine, tot ce trebuia să faci era să fii atent la numărul intersecțiilor dintre liniile verticale și cele orizontale. În ultima figură, există patru intersecții. Prin urmare, răspunsul corect este 4. Dacă l-ai găsit, atunci ai un nivel de inteligență ridicat.