Testul de inteligență pe care doar o minte ageră știe să-l rezolve. Reușești să găsești toate cele 24 de veverițe?
O iluzie optică este o imagine atrăgătoare, profund fascinantă, care schimbă forma unui obiect, desen sau a unor oameni, astfel încât provoacă modul creierului de a percepe lucrurile. Studiile arată că iluziile optice sunt, de asemenea, o parte a domeniului psihanalizei, iar oamenii pot percepe diferit anumite imagini, în funcție de unghiul din care privesc ilustrațiile.
Cum se rezolvă cel mai tare test de inteligență
În imaginea de mai sus puteți observa o iluzie optică în care este ilustrat un tablou de natură. Devenită virală pe rețelele sociale, internauții s-au chinuit minute întregi pentru a observa toate vietățile care stau pe ramurile copacilor.
Iluzia optică de mai sus a fost creată de Gergely Dudas, cunoscut sub numele de Dudolf, ca un puzzle complicat pentru copii.
Creatorul acestei iluzii optice a desenat doar o parte din corpurile unor veverițe și a așezat strategic anumite păsări, pentru a induce în eroare ochiul uman.
Așadar, provocarea acestui test de inteligență este să găsești toate veverițele care se plimbă prin pădure. Unele pot fi în copaci, altele în scorburi, în timp ce anumite animăluțe se agață de ramurile pomilor.
Tot ce trebuie să faci este să privești cu atenție iluzia optică de mai sus și să încerci să depistezi toate animalele din fotografie. Ai reușit? Specialiștii sunt de părere că dacă le găsești în mai puțin de 15 secunde, ai un IQ peste media globală.
Unde află cele 24 de veverițe, de fapt
Așadar, partea mai dificilă a acestei iluzii optice este să reperezi și să numeri toate veverițele dintre păsări. Acest test de atenție reprezintă o modalitate distractivă de a-ți testa coeficientul de inteligență.
Aruncă o privire atentă la desenul de mai sus și studiază intens iluzia optică. Potrivit specialiștilor, în puzzle sunt ascunse nici mai mult, nici mai puțin de 24 de veverițe.
Poate părea prea dificil să găsești toate veverițele de pe copac, deoarece acestea pot fi confundate cu păsările. Cu toate acestea, dacă nu găsești soluția corectă, poți verifica răspunsul corect chiar AICI.
Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.