Testul de inteligenţă de neratat. Cât costă o pizza, un burger, o porţie de cartofi sau o băutură?

de: Sabina Anastasia
05 10. 2023

Playtech Știri îți prezintă în articolul de astăzi un test de inteligență cu totul special. Nu ai mai rezolvat des astfel de provocări. Sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți. Ce trebuie să faci tu este să calculezi cât costă un burger, o porţie de cartofi și o băutură, pentru a identifica prețul unei pizza.

Cât de importantă este matematica, de fapt

Unii susțin că problemele de matematică nu au nicio utilitate reală în viață, însă nimic nu poate fi mai departe de adevăr decât acest lucru. Matematica, în toate formele ei, este incredibil de importantă și, fără să ne dăm seama, de multe ori folosim concepte din ea în absolut fiecare zi.

Legile matematicii guvernează tot ce ne înconjoară și, fără o bună înțelegere a lor, putem să ne confruntăm cu probleme serioase în viața cotidiană. Rezolvând exerciții matematice, ne dezvoltăm abilitățile ce țin de gândirea rațională, logică și nu numai.

Ecuațiile matematice nu trebuie să fie neplăcute. Ele vin în diverse forme, unele dintre ele chiar atractive, cum este cazul de față. Testul de inteligență pe care ți-l prezentăm presupune rezolvarea unei ecuații reprezentate cu ajutorul figurinelor ce simbolizează diverse produse din gama fast-food.

Test de inteligență cu produse fast-food

Dacă ești pregătit să dai curs provocării de astăzi, accesează prima imagine din galeria foto a acestui articol. Atenție! Nu o accesa pe a doua, fiindcă în ea vei găsi răspunsul la problemă. În prima imagine încărcată în galeria foto, poți să observi patru ecuații, expuse sub formă vizuală:

  • 3 băuturi = 18;
  • 1 băutură + 2 burgeri = 12;
  • 1 burger + 4 cartofi prăjiți = 11;
  • 1 băutură + 1 burger x 1 cartofi prăjiți = 6 felii de pizza.

Ce trebuie să faci tu este să calculezi valoarea celor 5 felii de pizza, expuse în partea de jos a ilustrației. Analizează cu atenție imaginea, pentru a identifica variabilele corecte ce te vor ajuta să descoperi răspunsul la problema pe care trebuie să o rezolvi. Nu e simplu, dar nici foarte complicat.

Ți-ai dat seama cât costă o pizza de 5 felii?

Cheia problemei este să iei fiecare figurină ce reprezintă băutură/burger/cartofi prăjiți, să o transformi într-un număr, apoi calculul într-o ecuație matematică. În acest fel, vei putea identifica prețul individual pentru băutură/burger/cartofi prăjiți și, în cele din urmă, pentru pizza.

  • 3 băuturi = 18; înseamnă că 1 băutură = 6.
  • 1 băutură + 2 burgeri = 12; înseamnă că 6 + 2 burgeri = 12; 1 burger = 3.
  • 1 burger + 4 cartofi prajiti = 11; înseamnă că 3 + 4 cartofi prăjiți = 11; 1 cartofi prăjiți = 2.
  • 1 băutură + 1 burger x 1 cartofi prăjiți = 6 felii de pizza; înseamnă că 6 + 3 x 2 = 6 felii de pizza; deci, 1 felie de pizza = 2.

Citește și: Test de inteligenţă. Eşti un geniu dacă rezolvi exerciţiul matematic în mai puţin de 15 secunde! Îndrăzneşti?

Este simplu să calculezi răspunsul la problema ta: 5 felii de pizza = 10. Pentru a înțelege mai bine calculele, poți să accesezi a doua imagine încărcată în galeria foto a acestui material.