Testul de inteligență al weekendului. Mută un băț de chibrit pentru a corecta 6+4=4

de: Mariana Olteanu
30 09. 2023

În ultima vreme, testele de inteligență au devenit populare și au început să fie rezolvate de mii de oameni. În fiecare zi, aceștia își pun la încercare abilitățile prin intermediul unor astfel de teste. Vă propunem și noi un astfel de test. Iată ce trebuie să faceți!

Provocarea zilei

Chiar dacă au apărut în urmă cu mai bine de un secol, testele de inteligențță continuă să facă furori. Un astfel de test este și acesta. Tot ce trebuie să faceți este să mutați un băț de chibrit în așa fel încât să obțineți o ecuație corectă. Chiar dacă poate părea ușor, timpul s-ar putea să vă fie cel mai mare dușman. Pentru rezolvarea acestuia, veți avea la dispoziție 20 de secunde.

Citește și: Test IQ. Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva acest test. Ai 20 de secunde

Care este rezultatul corect?

Dacă nu ați găsit răspunsul, vi-l putem spune noi. Tot ce trebuie să faceți este să mutați un băț de chibrit de la cifra șase și să-l puneți în partea superioară a cifrei patru. În urma acestor mutări,  va  rezulta ecuația 5+4=9. Rezolvarea testelor de inteligență s-a dovedit utilă de-a lungul timpului. Se pare că acestea ajută la dezvoltarea abilităților cognitive. Dacă vreți să mențineți creierul sănătos, puteți opta și pentru realizarea altor activități.

Citește și: Test IQ. Mută un singur băț de chibrit pentru a rezolva acest test. Ai 20 de secunde

Ce să faci pentru un creier sănătos

”1. Insist ca trezirea să fie cât mai de dimineaţă.

2. Dimineaţa imediat după ce ne trezim în prima oră să cautăm să respirăm aer curat. Indiferent unde ne aflăm această respirație este foarte bună.

Un membru al Academiei ruse ne-a spus odată cum să trăim 150 de ani sănătoși. A stat în Siberia şi asta era soluția nr. 1 – să respiri cât mai sănătos.

3. Urmează ceea ce ştim cu toţii: măsurile de înviorare, unde facem 15-20 de minute de activitate pentru a pune creierul în mișcare.

4. Micul- dejun – pe care trebuie să îl luăm calm, în liniște sau cu o muzică frumoasă. Mie îmi place muzica latino.

5. Prânzul nu trebuie prelungit şi trebuie luat în catităţi mici pentru ca sângele să nu se ducă brusc în stomac pentru digestie şi apoi ne simţim obosiţi şi să nu mai putem lucra.

6. Seara la fel trebuie să găsim ceva ușor care să îi facă bine creierului. Exemplu o friptură şi un pahar de vin”, a spus medicul Vlad Ciurea.

Citește și: Test de inteligență pentru genii. Mută un băț de chibrit pentru a corecta 7+7=0