Testul de inteligenţă al lunii octombrie. Doar 2% dintre români pot vedea elefantul din imagine în doar 5 secunde!

de: Ana Chivu
12 10. 2022

Un test de inteligență îți arată cât de bine stai cu logica și atenția, dar mai ales cu diverse cunoștințe care te ajută în problemele de zi cu zi. Iluzia optică prezentă în imaginea de mai jos trebuie privită în detaliu. Specialiștii susțin că foarte puțini oameni au putut să sesizeze elefantul din desen. Pare foarte simplu, dar majoritatea persoanelor care au văzut fotografia au rămas pe gânduri pentru că nu au putut să găsească animalul nici după minute bune.

Test dificil de inteligență: doar 2% din români au găsit elefantul

Un test de inteligență a devenit viral pe rețelele de socializare. Acesta a surprins pe toată lumea. El pare extrem de simplu, dar majoritatea celor care l-au privit nu au putut să găsească rezolvarea. Internauții au rămas cu un semn de întrebare în această privință pentru că doar 2% din ei au reușit să găsească animalul.

Astfel de provocări te ajută să scapi de plictiseală în timp ce îți antrenezi creierul într-un mod distractiv. Specialiștii recomandă să aduni mai multe astfel de teste și să le încerci alături de familie sau prieteni, dar pe puncte. Cel care o să găsească răspunsul pentru cele mai multe din ele trebuie să primească un premiu.

Iluziile optice sunt foarte utile pentru înțelegerea funcționării creierului uman, iar testul de mai jos este amuzant și folositor în același timp. În imagine poți să vezi o scenă dintr-un parc unde mulți oameni se bucură de natură și timp liber alături de animalele de companie sau prieteni.

Unde este acesta?

O doamnă se plimbă alături de câinii ei în timp ce ascultă muzica sa preferată, o bătrână stă pe bancă și un băiat se joacă. În alt unghi se poate vedea o familie care se bucură de un picnic, dar provocarea este să găsești elefantul care se ascunde printre aceștia.

Experții îți sugerează să nu trișezi și să încerci să dai răspunsul în doar 5 secunde. Obiectivul iluziilor optice este de a testa abilități și de a conștientiza situațiile dintr-o simplă imagine. Privește cu atenție peisajul și o să vezi animalul care te așteaptă să îl descoperi.

Cei care l-au găsit au mari abilități de observație. El se află chiar în copacul de lângă bunicuță. Acesta este schițat din ramuri și iese în evidență mai ales dacă privești în ansamblu. Specialiștii au fost surprinși să afle că doar 2% dintre români au putut să găsească animalul care pare atât de evident pentru alții.