Testul de atenție pentru genii. Găsești greșeala din imagine doar dacă ai un IQ ridicat

de: Ana Chivu
11 11. 2022

Testul de inteligență de astăzi te ajută să te evaluezi rapid și să vezi dacă ești sau nu un geniu. Specialiștii au văzut că puțini oameni au reușit să răspundă corect testului în timpul pe care l-au avut la dispoziție. Cei mai mulți au crezut că o să găsească rezolvarea, dar provocarea a fost mai mare decât se așteptau. Trebuie să privești cu atenție imaginea și să găsești greșeala în 15 secunde. Doar un om cu un IQ ridicat o să vadă imediat ce nu se potrivește.

Test de atenție: doar cei mai inteligenți oameni pot să găsească răspunsul

Testul de inteligență de astăzi îți arată rapid dacă ești sau nu un geniu. Din ce în ce mai mulți oameni sunt atrași de astfel de provocări care să îi distreze. Multe teste te fac să îți folosești imaginația și gândirea creativă.

Trebuie doar să te încadrezi în timpul pe care îl ai la dispoziție și să găsești rapid greșeala. Cu siguranță oamenii care au un IQ ridicat vor vedea rapid ce nu este la locul lui în imaginea de mai jos.

Peisajul este dintr-un parc pentru copii. Ai 15 secunde să vezi detaliul care trebuie eliminat pentru ca fotografia să fie una perfectă. Răspunsul este chiar simplu, dar unii oameni care nu au rezolvat testul au stabilit că poate fi o provocare chiar dificilă.

Dacă ai nevoie de un indiciu atunci privește cu atenție curcubeul de pe cer. Probabil nu vei vedea din prima ce este în plus, pentru că este vorba despre un detaliu mai mic decât ai crede. Este posibil să poți identifica greșeala din întrebarea adresată.

Ce este greșit?

Adulții abia și-au dat seama despre ce este vorba, timp în care cei mai mulți copii au văzut imediat diferențele. Mai exact, este vorba despre ordinea culorilor din curcubeu. Aceasta este: Violet; Indigo; Albastru; Verde; Galben; Portocaliu și Roșu.

Cei mai mulți și-au îndreptat atenția către firele baloanelor, formele lor diferite, merele din copacul din stânga imaginii sau a cerului care nu are o nuanță puternică de albastru. Cu toate astea, greșeala era chiar în fața ta.

Unele teste nu necesită neapărat abilități de matematică sau gândire laterală, dar reprezintă un simplu test al abilităților tale de observație. Poți să stabilești astfel dacă ești sau nu un om perspicace.

Specialiștii recomandă să facă astfel de teste cu copiii tăi. Micuții își vor antrena imaginația într-un mod distractiv și plăcut, iar tu poți să te bucuri alături de ei.