Testul de atenție care arată cât de perspicace ești. Găsești umbrelele identice în 15 secunde?

de: Ana Chivu
20 01. 2023

Testul de astăzi este unul special pentru cei mai inteligenți oameni. Specialiștii au susținut că doar participanții care au un IQ ridicat și sunt foarte atenți la detalii pot să vadă amănuntul special. Oamenii sunt din ce în ce mai dornici să se evalueze, așa că astfel de teste sunt de mare folos pentru ei. În testul de perspicacitate trebuie să găsești umbrelele identice. Ai la dispoziție doar 15 secunde pentru a face asta! Tu ai reușit?

Test de perspicacitate: găsește umbrelele identice

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc să se evalueze, iar testele de acest gen sunt foarte folositoare pentru ei. Cei din urmă pot vedea astfel care sunt lucrurile la care trebuie să lucreze și care sunt calitățile cu care pot să se mândrească. Deși pentru unii testele de inteligență nu sunt o provocare, specialiștii au susținut că multe dintre ele le-au adus bătăi de cap.

Doar foarte puțini participanți au reușit să găsească răspunsul corect în timpul pus la dispoziție de experți. În testul de astăzi este nevoie să găsești umbrelele identice. Poți să pici în capcană foarte ușor dacă nu ești perspicace și nu te uiți în detaliu și la peisajul întreg pe care îl ai în față.

Imaginea de mai jos chiar te poate ajuta să îți cunoști nivelul de inteligență. Este nevoie să răspunzi folosind abilitățile de raționament logic. Jocurile minții devin ușor distractive dacă ești un om inteligent. Deși pentru unii nu pare așa, răspunsul se află chiar în fața ta.

Ai la dispoziție doar 15 secunde

În imagine ai multe umbrele colorate, dar doar două sunt identice. Privește fiecare obiect în parte cât de repede poți și oferă răspunsul clar la finalul testului. Concret, doar umbrelele cu dungi albastre sunt la fel, iar restul sunt complet diferite.

Specialiștii susțin că părinții trebuie să îi introducă pe copii în această activitate a creierului. Micuții se pot distra foarte tare în timp ce se uită la obiectele, umbrele sau personajele din prim-plan.

Experții susțin că aceștia își antrenează astfel mintea cu genul acesta de ghicitori. Este necesar să faci cu copilul tău teste de inteligență, teste de perspicacitate, teste IQ, teste optice sau iluzii optice pentru ca ei să devină chiar mai creativi.

Iluziile optice fac parte din psihanaliză și îi ajută pe cercetători să analizeze mai bine mintea umană. Acestea se schimbă în funcție de perspectivele participanților și de nivelul lor de inteligență.