Testul care îţi arată cât de bine stai cu vederea. Găseşte omul din junglă în doar 11 secunde! Reuşeşti?

de: Ioana Bucur
16 12. 2022

Cei care nu pot spune nu unei provocări ce le testează atenția la detalii au toate motivele să încerce să rezolve testul ce face acum furori în mediul online. Această iluzie optică le dă multora bătăi de cap, în ciuda faptului că, la prima vedere, pare chiar simplă. Tu crezi că poți să găsești omul din junglă în doar 11 secunde?

Provocarea ce face furori în mediul online

Se spune că o fotografie face cât o mie de cuvinte. Ei bine, acest test nu îți va provoca vocabularul, ci vederea și, mai ales, atenția la detalii. La o primă analiză, imaginea de mai sus este o simplă poză ce surprinde un colț dintr-o pădure sau o junglă, dar este, de fapt, o iluzie optică ce le dă multora bătăi de cap.

Ce sunt iluziie optice? Sunt imagini ce par banale, simple, dar care au fost construite în așa fel încât să se joace cu modul în care creierul uman traduce informațiile vizuale pe care le primește. Cei care au creat-o au reușit să ascundă, „chiar sub nasul privitorului”, un…bărbat!

Cu toate că rezolvarea lor este pentru mulți un hobby, un mod plăcut de a petrece timpul liber, aceste teste sunt folosite de ani buni ca instrumente importante de specialiștii din domeniul psihanalizei ca modalitate de a înțelege mai bine felul în care privim realitatea din jurul nostru.

Ce zici, crezi că poți rezolva acest puzzle în mai puțin de 11 secunde? Nu va fi simplu.

Imaginea din galeria foto de mai sus ilustrează un colț dintr-o junglă în care se pot observa ierburi înalte, copaci și alte tipuri de vegetație.

Găseşte omul din junglă

Toate nuanțele de verde ce se suprapun în fotografie nu îi ajută deloc pe cei care acceptă provocarea. Se spune că doar cei cu privire de șoim pot găsi bărbatul ascuns înainte să treacă cele 11 secunde.

Ești pregătit să începi testul? Start! Ai doar 11 secunde la dispoziție.

Dacă ai nevoie de puțin ajutor, îți oferim un indiciu: bărbatul pe care îl cauți poartă un costum de camuflaj.

Gata, timpul a expirat!

Dacă nu ai putut să găsești bărbatul sau vrei doar să îți verifici răspunsul, rezolvarea testului este explicată în rândurile de mai jos.

Rezolvare: Bărbatul stă cu spatele la obiectului aparatului foto și este îmbrăcat o ținută verde măsline care se potrivește perfect cu împrejurimile, așa cum vei observa în ultima imagine din galeria foto de mai sus.