Testul care arată dacă ai IQ-ul peste 130. Doar cei cu ochii ageri văd greșeala din poză

de: Năstase Mirabela
19 04. 2022

Testul de inteligență superioară care îți arată dacă ai IQ-ul peste 130.  Numai cei cu ochii ageri văd greșeala din poză. Testele de inteligență reprezintă o metodă ce face parte din diagnosticul psihologic, stabilind, de fapt, gradul de inteligență al unei persoane. În ce privește coeficientul de inteligență, IQ-ul mediu al unei persoane este de 100. Cel mai mare IQ a depășit pragul de 240.

Testul care arată dacă ai IQ-ul peste 130

Analizează cu atenție imaginea propusă și descoperă greșeala. Doar cei cu ochii ageri văd greșeala din poză!

Despre testele de inteligență

Primele teste de inteligență au apărut în secolul al XX-lea la început, iar cel care l-a realizat a fost Alfred Binet. Astfel, pe baza definiției noi, specialistul a formulat diverse exerciții tipizate pentru diverse categorii de vârstă ale copiilor. Dacă copilul răspunde corect la 90% de întrebări, acesta este considerat sănătos și cu probabilitate mare să aibă rezultate școlare bune.

Testele lui Alfred Binet au devenit o unealtă prin care s-a putut stabili cu câți un copil este întârziat în dezvoltare în comprație cu alți copii de aceeași vârstă. Astfel a luat ființă și definiția „vârstei mintale”, care se folosește pentru a stabili nivelul de inteligență, adică a coeficientului de inteligență – IQ (vârsta mintală/vârsta cronologică X 100).

De menționat este că primul test IQ a apărut în anul 1905, iar de atunci a fost modernizat și modificat, iar variantele modificate se folosesc și în ziua de azi. Testele IQ s-au folosit tot mai mult, spre exemplu, armata SUA le-a folosit în primul război mondial, IQ-ul măsurat folosindu-se apoi și la selecționarea angajaților noi.

Mai exact, Testele Alpha și Beta ale Armatei SUA au examinat aproximativ 1,75 milioane de recrutați în Primul Război Mondial, în încercarea de a evalua temperamentul intelectual și emoțional al soldaților. Rezultatele au fost folosite pentru a determina cât de capabil era un soldat de a servi în forțele armate și pentru a identifica clasificarea postului sau poziția de conducere pentru care era cel mai potrivit.

Începând cu începutul anilor 1900, sistemul de învățământ din SUA a început, de asemenea, să folosească teste de IQ pentru a identifica elevii „dotați și talentați”, precum și pe cei cu nevoi speciale care necesitau intervenții educaționale suplimentare și medii academice diferite.

IQ-urile peste 140 sunt puține, însă pentru ca cineva să fie clasificat drept geniu, trebuie să depășească 160. Media IQ este însă setată la 100. Circa 68% din scorurile IQ se încadrează într-o deviație standard a acestei medii, astfelcă majoritatea oamenilor vor avea IQ-ul între 85 și 115.