08 ian. 2023 | 11:28

Testul care arată dacă ai IQ de geniu. Găsești câinele ascuns din imagine în doar 30 de secunde?

Diverse
Testul care arată dacă ai IQ de geniu. Găsești câinele ascuns din imagine în doar 30 de secunde?
Testul care arată dacă ai IQ de geniu. Poți să identifici locul în care se află câinele ascuns în imagine în 30 de secunde?

Ești fan al iluziilor optice? Te provocăm să rezolvi și tu testul care arată dacă ai IQ de geniu. Tot ce trebuie să faci este să identifici locul din imagina în care se află ascuns un câine. Bineînțeles, există și un timp limită în care trebuie să duci sarcina la sfârșit, așa cum te-am obișnuit deja: 30 de secunde.

Testul care arată dacă ai IQ de geniu

Dacă îți place să deslușești iluzii optice, cu siguranță acesta nu este primul material axat pe o astfel de sarcină pe care îl citești. Testele de acest fel devin rapid virale pe internet, asigurând posibilitatea de a exersa capacitățile creierului, într-un cadru distractiv. Te provocăm să rezolvi și tu testul care îți arată dacă ai IQ de geniu.

Antrenându-te cu materiale de tipul celui de astăzi, poți să îți crești puterea de percepție și analiză. Totodată, iluziile optice te ajută să îți îmbunătățești analizele efectuate în baza raționamentului, precum și gândirea rapidă.

Pentru cei care nu știu, conceptul de iluzie optică a luat naștere tocmai ca urmare a capacității limitate a sistemului nostru vizual. Pentru că percepția noastră vizuală contrastează adesea cu ceea ce este real, informațiile transmise de către ochi la nivelul creierului nu sunt complete. Cu alte cuvinte, imaginile pe care le vedem sunt create doar de creierul nostru, în încercarea de a umple golurile de informații transmise de ochi.

Există trei tipuri principale de iluzii optice: literale, cognitive și fiziologice. În cazul celor dintâi, creierul umple golurile de informații astfel încât să poată interpreta o imagine. Iluziile cognitive fac referire la interferențele cunoștințelor noastre despre lume, în timp ce cele fiziologice arată, practic, ce se întâmplă când sistemul nostru vizual este stimulat excesiv.

Găsești câinele ascuns în 30 de secunde?

Așadar, rezolvarea iluziilor optice poate fi, de multe ori, o reală provocare. Te provocăm să rezolvi și tu testul care îți arată dacă ai IQ de geniu. Nu te va ajuta doar din punct de vedere al raționamentului, ci te va și amuza. Ce trebuie să faci este să accesezi prima imagine din galeria FOTO și să o analizezi cu atenție.

Nu accesa al doilea material încărcat în galerie, întrucât acolo vei afla răspunsul la problema stipulată. Nu uita să pornești și un cronometru. Așa cum te-am obișnuit deja, ai la dispoziție un timp limitat pentru rezolvarea sarcinii. În cazul de față, 30 de secunde.

Încearcă să identifici locul din imagine în care se află un câine. Animalul este ascuns pe munte. Privește cu atenție fiecare colț al ilustrației. Reușești să găsești câinele? Este camuflat de culorile stâncilor, care sunt asemănătoare cu blana sa.

Citește și: Testul de inteligență creat de Albert Einstein. 98% dintre adulți îl pică. Tu ai curaj să îl faci?

Ai reușit să găsești câinele ascuns pe munte, în cele 30 de secunde? Când timpul limită a expirat, poți accesa cea de-a doua imagine încărcată în galeria FOTO a acestui articol. Vei putea compara răspunsul tău cu cel corect. Câinele este reprezentat pe piatra din ilustrație încercuită cu roșu în colțul din dreapta.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro