Test vizual doar pentru genii. Găsește girafa ascunsă din imagine, doar 1% din cei care încearcă reușesc să o vadă

de: Ionuț Vieru
12 07. 2024

Înainte de weekend, vă propunem un test vizual foarte interesant și distractiv, mai ales pentru cei mici. Poate părea ușor la început, dar este mai greu decât pare. Sunteți pregătiți?

Găsește girafa ascunsă în imagine

Dacă te consideri un maestru în rezolvarea testelor vizuale, atunci acesta este pentru tine! Potrivit specialiștilor, doar 1% pot găsi girafa într-un timp de doar 7 secunde. Aceasta este cea mai grea parte – timpul.

Fiecare puzzle cu imagine este o oportunitate de a-ți testa acuratețea vizuală, iar acestea sunt recomandata, în special, copiilor. În imaginea de mai sus putem vedea mai mulți căței, dar ascunși printre aceștia se află și o girafă.

Trebuie să o identifici într-un timp record de doar 7 secunde. Atunci când analizează IQ-ul unei persoane, specialiștii iau în considerare viteza cu care persoana respectivă rezolvă testele. De fapt, este unul dintre cele mai importante criterii.

Câteva sfaturi pentru a găsi girafa mai ușor: fii atent la cele mai mici detalii, privește imaginea din mai multe unghiuri și nu renunța. Chiar dacă timpul s-a scurs, încearcă să rezolvi testul.

Nu-ți face griji dacă nu poți găsi girafa. Această provocare este destul de dificilă și necesită o mare atenție la detalii. Important este să vă distrați și să vă testați abilitățile de observație. Răspunsul îl veți găsi în galeria foto de mai sus.

Ce este IQ-ul și cât de mult contează el, de fapt

IQ, prescurtare pentru coeficient de inteligență , este o măsură a capacității de raționament a unei persoane. Pe scurt, ar trebui să evalueze cât de bine poate cineva să folosească informațiile și logica pentru a răspunde la întrebări sau pentru a face predicții.

Testele IQ încep să evalueze acest lucru prin măsurarea memoriei pe termen scurt și lung. De asemenea, măsoară cât de bine pot oamenii să rezolve puzzle-uri și să-și amintească informațiile pe care le-au auzit, dar și cât de repede.

Testele IQ „măsoară un set de abilități care sunt importante pentru societate”, notează Scott Barry Kaufman. Este psiholog la Universitatea Pennsylvania din Philadelphia.

Dar, adaugă el, astfel de teste nu spun întreaga poveste despre potențialul cuiva. Un motiv: testele IQ favorizează oamenii care pot gândi pe loc. Este o abilitate care lipsește în cazul multor oameni capabili.