Test vechi de inteligenţă. Poţi găsi peştele ascuns în imaginea cu junglă?

de: Ioana Bucur
20 11. 2023

Un test vechi de inteligență, ce ia forma unei iluzii optice, face acum furori în mediul online. Zi de zi, internauți din aproape toate colțurile lumii acceptă provocarea, crezând că desenul nu are cum să îi pună în dificultate. Realitatea este cu totul alta, însă. Tu crezi că poți găsi peștele ascuns în imaginea cu junglă? Nu ai la dispoziție prea mult timp să dai răspunsul.

Un test de inteligență vechi a câștigat o popularitate uriașă

Este o provocare inedită, pe care o acceptă zilnic foarte multe persoane, din aproape toate colțurile lumii. La prima vedere, cerința nu este una deloc complicată, însă în momentul în care cronometrul este pornit, mulți își dau seama că, de fapt, nu este deloc ușor de rezolvat.

Acest test vechi de inteligență ne pune la încercare nu doar concentrarea, dar și atenția la detalii și viteza de reacție.

Iluziile optice sunt acele imagini create în așa fel încât să ne atragă atenția, să ne stârnească curiozitate, dar, în același timp, să ne păcălească ochii și creierul.

În ultima perioadă, aceste teste au devenit un mod plăcut de a ne petrece timpul liber, însă nu trebuie să uităm că ele oferă perspective valoroase asupra modului în care creierul nostru procesează și interpretează informațiile vizuale.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a toamnei. Ești un geniu dacă găsești 4 animale ascunse printre frunzele căzute din copaci

Poţi găsi peştele ascuns în imaginea cu junglă?

Poți găsi peștele ascuns în imaginea cu junglă. Nu ai la dispoziție prea mult timp să dai răspunsul, doar 11 secunde.

Când te simți pregătit, setează cronometrul la 11 secunde și apasă Start. Vei găsi rezolvarea în rândurile de mai jos, dar și în ultima imagine din galeria foto de mai sus.

Rezolvare

Astfel de iluzii optice ne provoacă creierul să se adapteze și să se recalibreze, îmbunătățindu-ne capacitatea de a percepe și interpreta stimulii vizuali. Ele sunt, de fapt, puzzle-uri care provoacă mintea să analizeze și să ia decizii bazate pe informații vizuale.

Rezolvare:

Peștele este camuflat cu măiestrie printre copacii și frunzișul junglei. Îl vei observa în partea de sus a imaginii, centru-stânga, la baza unei crengi a copacului.

Te-ar putea interesa și: Iluzia optică a unui artist ucrainean pe care o rezolvă doar geniile. Găsești cele 4 femei din imagine?