Test special de IQ. Găseşte greşeala din imaginea de mai jos! E foarte simplu, dar puţini reuşesc să îl rezolve

Test special de IQ. Găseşte greşeala din imaginea de mai jos! E foarte simplu, dar puţini reuşesc să îl rezolve
Test special de IQ. Tu poți să identifici greșeala din imagine? Sarcina este simplă, însă puțini reușesc să deslușească ilustrația.

Test special de IQ. Îți plac provocările? Dacă ești fan al testelor de inteligență, iluziilor optice sau al altor tipuri de materiale de acest fel, testul de astăzi va fi pe placul tău. Poți să identifici greșeala din imagine? E mai simplu decât credeai.

Test special de IQ

„Educația nu constă în învățarea faptelor, ci în formarea minții pentru a gândi”, spunea Albert Einstein.

Într-o perioadă în care mulți dintre noi suntem distrași foarte ușor de mesaje, platforme sociale, mailuri și alte astfel de servicii, ne-am gândit să îți propunem un test special, cu ajutorul căruia să îți testezi abilitățile de concentrare și atenție.

Un studiu citat, recent, de Forbes arată că, în loc să devenim mai atenți, evoluăm fix în direcția opusă. Acest fenomen are loc în circumstanțele în care era informațională a modificat abilitățile creierului într-un asemenea mod încât ne îndepărtăm din ce în ce mai mult de sarcina pe care ar trebui să o îndeplinim.

Potrivit cercetătorului Philipp Lorenz-Spreen de la Institutul Max Planck pentru Dezvoltare Umană, volumul crescând al informației epuizează puterea de atenție a creierului. Nevoia umană de „noutate” ne determină să trecem rapid de la un subiect la altul, fără să fi învățat ce aveam nevoie, pe rând.

În urmă cu câțiva ani, s-a constatat că oamenii sunt copleșiți, zilnic, cu echivalentul a 34 gigabytes de informații noi. Este o cantitate suficient de mare pentru a supraîncărca un laptop în doar o săptămână. Așadar, te provocăm să îți pui inteligența la încercare cu ajutorul unui test special de IQ. Poți să deslușești ilustrația pe care ți-o vom prezenta astăzi?

Identifică greșeala din imagine

Pentru a realiza testul de astăzi, trebuie să accesezi prima imagine din galeria FOTO a acestui articol. Atenție, însă! Accesează doar primul material, nu și al doilea. Cea din urmă ilustrație îți oferă, practic, răspunsul la problemă. Pe aceasta o poți vizualiza după ce oferi răspunsul, pentru a-l compara cu cel corect.

Așadar, accesează prima imagine din galerie și analizeaz-o cu atenție. Un detaliu este ilustrat în mod eronat în material. Vei observa că în imagine este prezentată imaginea unui băiat adolescent care joacă hochei pe gheață. Așa cum se obișnuiește, sportul are loc pe un patinoar cu linii și marcaje specifice acestei activități sportive.

Un detaliu este reprezentat în mod greșit în imagine. Analizează ilustrația cu atenție și vezi dacă poți să identifici eroare. Dacă ești de părere că ai nevoie de un indiciu, venim noi în ajutorul tău. Fii atent la ținuta băiatului. Cum ar trebui să arate echipamentul unui sportiv care joacă hochei pe gheață?

Citește și: Testul care îți arată că ai un IQ peste medie în doar 5 secunde. Tu ce vezi în această imagine

Ai reușit să identifici greșeala din primul material? Îți recomandăm să accesezi a doua ilustrație, pentru a compara răspunsul tău cu cel corect. Așa cum poți observa, greșeala a avut loc la reprezentarea echipamentului din picioarele copilului. Hocheiul pe gheață nu presupune folosirea rolelor. Acestea din urmă se folosesc în cadrul unui sport derivat din hocheiul pe gheață, anume hocheiul pe role.

Urmăriți Playtech.ro și pe