Test special de IQ. Care este leguma ciudată din imagine?! Mulţi greşesc, din păcate!

de: Ioana Bucur
19 01. 2023

În ultimele zile, un test special de IQ face furori în rândul internauților din aproape toate colțurile lumii. Cu toate că răspunsul ar trebui să fie, în teorie, simplu și cât se poate de evident, foarte mulți greșesc. Dacă vrei să îți pui la încercare logica, tot ce trebuie să faci este să te uiți la imaginea din galeria foto de mai sus și să spui care este leguma ciudată.

Test special de IQ

Cine ar fi crezut că un simplu desen se poate transforma într-unul dintre cele mai analizate și dezbătute teste de IQ ale momentului? Provocarea de astăzi îți va pune la încercare gândirea creativă, spiritul de observație și atenția la detalii.

Puzzle-urile de acest tip sunt și o modalitate distractivă de a vă cunoaște coeficientul de inteligență. Pentru a descoperi răspunsul corect, va fi nevoie să gândești puțin diferit, să încerci o abordare nouă.

Cu toate că, la prima vedere, întrebarea pusă este una banală, problema le dă multora bătăi de cap.

În imaginea din galeria foto de mai sus, trebuie să spui care este leguma ciudată dintre cele puse pe tocător.

Nu există limită de timp, așa că nu te grăbi să dai un răspuns. Soluția ar trebui să fie, în teorie, simplă, însă mulți sunt păcăliți.

Dacă ai nevoie de ajutor sau vrei doar să verifici dacă răspunsul dat de tine este cel corect, avem rezolvarea în rândurile de mai jos.

Citește și: Testul care arată cât de inteligent eşti, de fapt. Ce copil din imagine are părinţi mai bogaţi? Ai 11 secunde la dispoziţie

Care este leguma ciudată din imagine?

Rezolvare:

Dacă te uiți la legume cu atenție, vei putea identifica lucrul ciudat din imagine. Legumele care au fost așezate pe tocătorul din lemn sunt morcovul, ardeiul, cartoful, prazul, varza și roșia. Dar stai, oare este roșia o legumă?

Cu toate că mulți uită sau nu știu acest detaliu, roșia este, de fapt, un fruct, deoarece se dezvoltă din ovarul fertilizat al unei flori.

Botanistii consideră roșia un fruct, dar nutriționiștii o consideră o legumă.

Acest test este un mod simplu de a-ți pune la încercare abilitățile de observare și gândire laterală – un termen apărut întâia oară în 1967 și care descrie un proces sistematic de a gândi, depășind tiparele limitative ale gândirii logice.

Citește și: Test pentru genii. Găseşte greşeala uriaşă din poza de mai jos în doar 5 secunde! E greu, nu-i aşa?