Test rapid de IQ. Bărbatul din imagine este în pericol, îţi dai seama de ce? Greşeala din fotografie

de: Ioana Bucur
20 12. 2023

Acest test rapid de IQ îți va pune la încercare gândirea analitică, atenția la detalii, dar și viteza de reacție. Privește desenul, bărbatul din imagine este în pericol, îți poți da seama de ce? Va trebui să te grăbești să dai un răspuns, ai doar câteva secunde la dispoziție să rezolvi puzzle-ul.

Test de IQ ce durează doar șapte secunde

La prima vedere, nu putem identifica nimic neobișnuit în acest desen. Imaginea surprinde un bărbat care stă pe fotoliu, citind o carte. Atmosfera pare una relaxată, calmă, însă cei care au creat acest puzzle au ascuns un detaliu pe care doar cei cu ochi de vulturi îl pot observa.

Dificultatea provocării este dată și de faptul că avem la dispoziție doar șapte secunde pentru a da un răspuns.

Găsește greșeala din fotografie

Creatorii testului rapid de IQ susțin că acesta pune la încercare gândirea analitică, atenția la detalii, dar și viteza de reacție. Așadar, este un antrenament excelent pentru creier, nu doar un mod plăcut de a-ți petrece timpul liber.

Când te simți pregătit, setează cronometrul la șapte secunde și apasă Start. Privește cu atenție imaginea și încearcă să găsești greșeala ce l-ar putea pune în pericol pe bărbat. Vei găsi rezolvarea în rândurile de mai jos.

Te-ar putea interesa și: Test de IQ pentru începutul săptămânii. Găseşte omul de zăpadă verde din imaginea festivă! Puţini pot în 5 secunde

Rezolvare

Cunoscute și sub denumirea de teste de IQ sau teste de inteligență, aceste puzzle-uri au fost create în așa fel încât să ofere anumite indicii specialiștilor cu privire la nivelul de inteligență al celor care încearcă să le rezolve.

Astfel de teste inedite au fost utilizate pentru prima oară acum mai bine de un secol. Atunci, dar și acum, specialiștii din domeniul psihologiei se foloseau de ele pentru a măsura inteligența oamenilor și pentru a înțelege mai bine cum interacționăm și cum percepem realitatea din jurul nostru.

Rezolvare

Împarte imaginea în secțiuni. Acum parcurge fiecare rând și coloană pentru a observa mai ușor orice indiciu. Folosind această tehnică, îți vei îmbunătăți abilitățile analitice și de raționament. Privește cu atenție, vei vedea că lampadarul, care este pornit și luminează, nu este, de fapt, băgat în priză. În acest caz, ce sursă de energie folosește?

Te-ar putea interesa și: Testul de atenție pe care îl trec doar 2% din oameni. Descoperă în doar 11 secunde camera ascunsă din această imagine