Test pentru cei cu vedere bună. Dacă găseşti rapid litera ‘P’ chiar ești un geniu

de: Manolică Anca
17 05. 2023

Îți plac testele de inteligență? Vrei să-ți îmbunătățești abilitățile cognitive, puterea de memorare și abilitățile logice și de observație? Dacă da, atunci rezolvă testul de mai jos. Reușești să identifici litera P ascunsă printre B-uri în 8 secunde? Hai să vedem.

Test pentru cei cu vedere bună

În ultima vreme, în mediul online, testele de atenție, inteligență sau de IQ, cum mai sunt cunoscute, câștigă tot mai mulți fani, internauți din toate colțurile lumii acceptând, zi de zi, provocarea și încercând să le rezolve în intervalul de timp solicitat.

Acestea sunt o modalitate plăcută de a petrece timpul liber și un antrenament excelent pentru creier. Ne pun la încercare logica, puterea de concentrare, imaginația, atenția la detalii și viteza de reacție.

Testul pe care ți-l propunem astăzi este unul care îți va indica cât de bine stai cu vederea. Cei care acceptă provocarea trebuie să descopere, în doar opt secunde, litera „P” printre multitudinea de B-uri.

Test de atentie

„Caută și găsește”, în doar opt secunde

Puzzle-urile de tip „caută și găsește” sunt o modalitate excelentă de a îți testa vederea și capacitatea de observație. Ele se bazează pe premisa de a găsi un element ascuns într-o imagine într-o limită de timp. Elementul ascuns poate fi orice obiect, animal, număr, alfabet, fiind o activitate este benefică pentru stimularea concentrării și îmbunătățirea capacității de observare.

Citește și: Iluzia optică pe care prea puţini o pot desluşi. Găseşte musca ascunsă pe plajă! Nu e deloc uşor

În Galeria FOTO a articolului vei găsi o imagine, iar provocarea este să depistezi P-ul ascuns printre B-uri în opt secunde. Litera B este răspândită pe rânduri și coloane, astfel: există 12 coloane și 8 rânduri ale literei B, dar într-un rând sau într-o coloană se ascunde un impostor, litera P.

Ești pregătit să îți testezi vederea și atenția la detalii? Setează cronometrul la opt secunde și când ești gata, apasă start! Va trebuie să te grăbești, timpul alocat testului trece foarte repede.

Persoanele cu o mare capacitate de observație pot găsi cu ușurință elementul ascuns în imagine. Dacă nu ai reușit să o găsești în intervalul de timp dat sau vrei doar să verifici răspunsul, varianta corectă se află tot în Galeria FOTO a articolului.

Citește și: Test de vedere special. Ce literă vezi în imaginea de mai jos? Nu e deloc greu