Test pentru cei cu adevărat inteligenţi. Care sunt cele 5 greşeli din poza de mai jos? Ai doar 5 secunde la dispoziţie

de: Bișinicu Andreea
05 12. 2022

Cea mai tare iluzie optică a devenit virală pe rețelele sociale, după ce internauții s-au chinuit minute în șir să găsească toate cele cinci greșeli din imaginea prezentată mai sus. Privește cu atenție ilustrația, crezi că poți găsi soluția corectă în mai puțin de 10 secunde?

Iluzia optică virală care-ți pune la încercare atenția

Internauții au acceptat provocarea de a rezolva puzzle-ul de mai sus cu ajutorul creativității, lăsând la o parte logica și ecuațiile matematice.

Cel mai important, însă, este faptul că aceste jocuri stimulează conexiunile dintre celulele creierului, îmbunătățesc viteza mentală și sunt o modalitate eficientă de a îmbunătăți memoria pe termen scurt.

Un astfel de test de inteligență a devenit viral în mediul online, după ce utilizatorii au fost provocați să găsească cinci greșeli într-o imagine, în mai puțin de 10 secunde, pentru a demonstra că stăpânesc un IQ mai mare decât media generală globală.

Aceste teste de inteligență necesită un mod neconvențional de a gândi și, uneori, implică și o abordare cantitativă excelentă. În imaginea de mai sus, trebuie să depistezi cele 5 greșeli ascunse în ilustrație. Deși răspunsul se află chiar în fața ta, nuanța de culori multiple transformă sarcina într-o mică corvoadă.

Așadar, observă fotografia în care este desenată o sufragerie. Crezi că poți găsi toate cele cinci erori? Dacă au expirat cele 10 secunde și încă ai nevoie de ajutor, poți verifica soluția corectă chiar AICI.

Citește și Test rapid de inteligenţă. Găseşte 2 greşeli în imaginea de mai jos în mai puţin de 5 secunde! Doar geniile reuşesc

Cum se rezolvă cel mai provocator test de inteligență

Pentru că imaginea este împărțită neuniform, cel mai ușor ar fi să trasezi câteva linii imaginare pentru a o împărți în rânduri și coloane.

După ce ai realizat acest pas, tot ce trebuie să faci este să privești clar toate secțiunile, de la dreapta la stânga, de sus în jos, ca să te asiguri că nu ratezi niciun minut de detalii.

Felicitări, dacă ai observat cu succes greșelile din puzzle-ul cu imagini, fără niciun pic de ajutor. Dacă încă îți lipsește răspunsul sau ești confuz, atunci verifică lista de greșeli de mai jos:

  • bancnotele din copac
  • microfonul de la capătul măturii
  • peștele din televizor
  • broasca pe farfuria cu fructe
  • cămila de lângă canapea

Iluziile optice oferă întotdeauna o perspectivă fascinantă asupra modului în care funcționează creierul nostru. Combinațiile specifice de culoare, lumină și modele ne pot păcăli creierul să perceapă vizual ceva care nu există.

Citește și Testul de inteligenţă al iernii. Găseşte greşeala din fotografia de mai jos. Atenţie, ai doar 5 secunde la dispoziţie!