Test IQ viral. Mută un chibrit în așa fel încât să corectezi ecuația 8+3-4=0

de: Manolică Anca
23 09. 2023

O nouă provocare ce îți pune la încercare inteligența face furori în mediul online. Haide să vedem dacă reuşeşti să găsești chibritul ce trebuie mutat, în așa fel încât să corectezi ecuația. Ai doar 20 de secunde la dispoziție pentru a găsi varianta corectă.

Testul IQ care a devenit viral pe internet

Este dovedit științific faptul că aceste puzzle-uri online reprezintă un exercițiu excelent pentru îmbunătățirea capacității de observație și a sănătății creierului, oferind astfel protecție împotriva declinului cognitiv la bătrânețe.

Mai mult, s-a demonstrat că ele îmbunătățesc starea de spirit. Așadar, dacă nu te simți în apele tale și vrei să faci ceva aparte sau, pur și simplu, cauți o modalitate de a te relaxa, atunci un astfel de test poate fi o alegere bună de luat în calcul.

Reușești să găsești varianta corectă în mai puţin de 20 de secunde?

Iluziile optice sunt o modalitate foarte bună de a îți face creierul să gândească în moduri diferite, dar aceasta pe care ți-o prezentăm astăzi îi face chiar și pe cei mai inteligenți să se scarpine bine la ochi.

Testul pe care ți-l propunem este un exercițiu de matematică, ce îți pune atenția la încercare pentru a putea descoperi bățul de chibrit ce trebuie mutat din imaginea de mai jos. Rezolvarea acestor teste necesită o mare coordonare între ochi și creier și o mare atenție la detalii.

Testul IQ care a devenit viral pe internet

Această problemă trebuie rezolvată prin mutarea unui singur băț de chibrit. Imaginea de mai sus arată un exercițiu care are un rezultat greșit, 8+3-4=0. Nu trebuie decât să muți un singur element pentru a rezolva problema corect.

De asemenea, trebuie să fii rapid, pentru că timpul în a găsi soluția potrivită este limitat.

Citește și: Ai un IQ de geniu dacă găsești pisica din imagine în doar 7 secunde. Doar 3% dintre internauți au reușit

Care este soluția

Ai reușit? Dacă nu, îți dezvăluim noi în continuare. Există 2 variante, chiar.

Prim variantă este să scoți un băț de chibrit din cifra 8, astfel încât acesta să se transforme în numărul 9. După care, trebuie să îl pui la mijlocul lui 0, astfel încât să devină 8. Prin urmare, exercițiul matematic devine: 9+3-4=8, care este corect.

În cazul celei de-a doua, bățul orizontal din cifra 4 se așază vertical și se obține 11. Astfel, al doilea răspuns corect este: 8+3-11=0. Vezi indicațiile în Galeria FOTO.

Citește și: Iluzia optică a momentului. Tu vezi floarea-soarelui ascunsă printre albine? Puţini reuşesc!