Test IQ special. Te provocăm să găsești toate păsările ascunse în imagine. Ai o minte ageră dacă le vezi

de: Ionuț Vieru
08 07. 2024

Astăzi venim cu un test de inteligență foarte interesant care îți va testa atenția la detalii. Trebuie să analizezi foarte bine imaginea din galeria foto de mai sus pentru a descoperi toate păsările ascunse.

Găsește păsările ascunse în imagine

Provocarea de astăzi este destinată pentru cei cu ochi ageri și o atenție foarte bună la cele mai mici detalii, de altfel o calitate pe care trebuie să o avem și în viața de zi cu zi.

La prima vedere poate părea ușor, însă este mult mai greu atunci când avem o limită de timp. Trebuie să descoperi toate păsările din imaginea de mai sus în doar 5 secunde. Crezi că poți?

Potrivit specialiștilor, acest test de inteligență este unul cu un nivel de dificultate mediu. Aceștia recomandă astfel de teste celor mici, pentru a le dezvolta atenția la detalii și rapiditatea cu care rezolvă problemele, dar pot fi efectuate fără probleme și de către adulți.

În imaginea de mai sus, din galeria foto, putem observa 8 pisici, dar printre acestea sunt ascunse și câteva păsări. Le poți găsi pe toate în doar 5 secunde?

Dacă ai reușit, felicitări! Ai un IQ ridicat și o atenție la detalii foarte dezvoltată. Dacă nu, vei găsi răspunsul tot în galeria foto de mai sus.

Ce este IQ-ul și ce sunt testele IQ?

IQ-ul sau coeficientul de inteligență este un scor standard care arată abilitățile mentale ale unui individ raportat la același grup de vârstă, de regulă. Numărul IQ este atins dând același test unui număr mare de oameni din toate straturile socio-economice ale societății și apoi luând media.

Creat în 1912 de psihologul William Stern, IQ a fost reprezentat ca un raport între „vârsta mentală și vârsta cronologică x 100”.

De exemplu, dacă cineva avea 10 ani și avea vârsta mentală a unui copil de 10 ani, IQ-ul său ar fi 100.  Dar dacă vârsta sa mentală ar fi, de exemplu, 13, mai degrabă decât 10, IQ-ul său ar fi 130.

Un test tipic de IQ constă în efectuarea diferitelor teste care măsoară inteligența, inclusiv recunoaștere spațială, memorie pe termen scurt, abilități matematice și gândire analitică.