Test IQ pentru genii! Răspunde corect la cele trei întrebări în 30 de secunde. Doar 10% din populația mondială poate reuși

de: Ionuț Vieru
24 07. 2024

Începem ziua cu un test de inteligență pentru genii! Ai trei întrebări la care trebuie să răspunzi în doar 30 de secunde. Potrivit specialiștilor, nu mulți sunt cei care pot trece testul cu brio.

Test IQ pentru cei mai inteligenți oameni

Testul, numit test de reflecție cognitivă ( CRT ), constă din trei întrebări bazate pe matematică care vizează capacitatea unei persoane de a ignora răspunsul inițial al intestinului în favoarea unui proces de gândire mai rațional.

Acest test este creat de un profesor de la Universitatea Yale. Mulți presupun rapid că răspunsurile sunt simple, dar cadrul didactic care a creat examenul a avertizat că nu este atât de simplu pe cât ar părea.

Profesorul Shane Frederick a creat CRT în 2005 și doar 20 până la 40% dintre studenții care au încercat-o au trecut.

Un CRT măsoară capacitatea cognitivă a unei persoane evaluând dacă poate suprima răspunsurile spontane care în cele din urmă ajung să fie greșite și să le înlocuiască cu răspunsuri reflexive și deliberate.

Teaserele matematice sunt utile pentru a ajuta oamenii să dezvolte gândirea logică prin promovarea stimulării creierului și dezvoltarea abilităților de raționament vizual și spațial.

Care sunt cele trei întrebări

Prima întrebare este următoarea: O bâtă și o minge au costat 1,10 USD în total. Bâta costă cu 1 dolar mai mult decât mingea. Cât costă mingea?

Frederick a spus că 10 cenți ar fi alegerea evidentă, dar aceasta este greșită. Motivul? Diferența dintre 1 USD și zece cenți este de 90 de cenți. În timp ce diferența dintre 1,05 dolari și 5 cenți este de un dolar.

A doua întrebare: Dacă sunt necesare 5 mașini și 5 minute pentru a face 5 widget-uri, cât timp ar dura 100 de mașini pentru a face 100 de widget-uri?

Dacă ai răspuns 100 de minute, te înșeli din nou. Răspunsul este de cinci minute. Ne gândim că că ar fi nevoie de 100 de mașini 100 de minute pentru a face 100 de widget-uri.

Cu toate acestea, dacă fiecare mașină durează cinci minute, chiar dacă o scalați până la 100 de mașini, fiecare dintre ele durează totuși doar cinci minute.

A treia întrebare: Într-un lac, există un petic de crini. În fiecare zi, peticul își dublează dimensiunea. Dacă este nevoie de 48 de zile pentru ca peticul să acopere întregul lac, cât timp ar dura până când peticul să acopere jumătate din lac?

Majoritatea oamenilor au spus că 24 de zile, dar răspunsul este greșit. De ce? Ei bine, deoarece dacă peticul se dublează în fiecare zi și a atins dimensiunea completă a iazului, înseamnă că avea jumătate din dimensiune cu o zi mai devreme. Deci răspunsul corect este 47, spune Frederick.