Test IQ cu întrebări banale, dar care îi pune în încurcătură pe majoritatea internauților. Crezi că stii să-l rezolvi?

de: Ștefan R. Apostol
13 07. 2022

În general, testele IQ cu întrebări, pe cât de banale, pe atât sunt de serioase. Dar, cu toate astea, conform unora, testele IQ sunt în mod inerent eronate și foarte limitate. Oamenii cred că IQ înseamnă, în mod logic inteligență și acest lucru este complet greșit. Testele IQ au fost create inițial pentru a ajuta copiii la școală. Apoi au crescut și au ajuns să fie predictori ai performanței academice pentru adolescenți. Ideea este că, dacă un adolescent are rezultate bune la un test IQ, atunci va avea rezultate bune la școală. Există, bineînțeles, un anumit sprijin pentru această afirmație. Acesta este motivul pentru care aceste teste sunt folosite în mediul academic. Cu toate astea, noi vă propunem un test IQ cu întrebări banale, dar care îi pune în încurcătură pe majoritatea internauților. Crezi că stii să-l rezolvi?

Sunt testele IQ defectuoase?

Așa cum arătam la început, deși percepute ca barem al inteligenței, mare parte din acestea sunt eronate și foarte limitate. Elaborate, în principiu, pentru a da un ajutor copiilor la școală, ulterior au fost asimilate ca predictori ai performanței academice.

Undeva, pe parcurs, oamenii au ajuns să creadă în mod greșit că testele IQ testează de fapt inteligența. Cel mai probabil, motivul se datorează denumirii de „coeficient de inteligență”. Ideea de „coeficient” a fost abandonată cu mulți ani în urmă și continuă să deruteze oamenii până în prezent. Dacă aceste teste s-ar fi numit „Teste de predicție a performanței academice”, atunci această confuzie nu ar exista.

De asemenea, utilizarea acestor teste pentru a pseudo-măsura și prezice inteligența este de fapt o utilizare greșită a acestor teste. Ele pot măsura doar ceea ce poate fi pus într-un test scris cronometrat, și anume cuvinte scrise și puzzle-uri matematice stupide.

Teoreticienii le numesc „enigme matematice stupide” pentru că sunt cele pe care nimeni nu le-ar întâlni vreodată în lumea reală. Astfel, ele nu au niciun rost sau precedent real și sunt, de fapt, total irelevante. Teoreticienii mai spun că aceste teste IQ sunt încă folosite, pentru că, în esență, nu există nimic altceva care să poată fi folosit în prezent.

„Intenționăm să experimentăm în viitorul apropiat alte forme de teste scrise de tip inteligență online pentru a vedea cu adevărat dacă un test scris poate fi folosit ca indicator al inteligenței. Dar nu cunoațtem niciun test scris în prezent care să facă acest lucru.”, mai spun teoreticinii care combat aceste teste.

Vă propunem un test IQ cu întrebări banale

Cu toate că există multe voci care se declară împotriva acestor teste, internetul este plin, mai ales de testele IQ cu întrebări, ca și ceea ce vă propunem noi satăzi. Așadar, hai să vedem dacă puteți rezolva acest test IQ cu întrebări banale.

Întrebările, 8 la număr, par a fi simple. Dar atenție!, nu vă grăbiți în a da un răspuns superficial. Gândiți-vă bine, înainte de a răspunde la acest test IQ cu întrebări banale, oricum la final veți avea și răspunsurile corecte.

Cele 8 întrebări pentru un test IQ cu întrebări banale

1.Ce începe cu „A” și se termină cu „E”, dar are două litere în el?

2.Ce poate fi rupt, dar niciodată ținut?

3.Ce cuvânt din dicționar este întotdeauna scris greșit?

4.În față sunt greu, dar în spate nu sunt. Ce sunt eu?

5.Ce este plin de găuri, dar poate încă să rețină lichid?

6.Dacă beau, mor. Dacă mănânc, sunt bine. Ce sunt eu?

7.Înainte ca Muntele Everest să fie descoperit, care era cel mai înalt munte din lume?

8.Dacă doi sunt o companie și trei sunt o mulțime, ce înseamnă patru și cinci?

Răspunsurile la cele 8 întrebări pentru un test IQ cu întrebări banale

1.Anvelope

2.O promisiune

3.Greșit

4.O tonă

5.Un burete

6.Focul

7.Muntele Everest

8.Înseamnă 9